DESENVOLUPAMENT RURAL | 05/02/2024  Ruralcat

El projecte europeu ORIGINN analitza els reptes i les oportunitats de la digitalització en els territoris rurals, en el seu primer webinar

Una de les accions previstes en el marc del projecte és crear un equip de treball integrat per stakeholders catalans provinents de diferents àmbits com empreses, centres de recerca, entitats locals o sectorials i administració.

La participació al webinar va ser notable, amb un total aproximat de 70 usuaris connectats.

El projecte ORIGINN va dur a terme el seu primer webinar el passat 30 de gener de 2024, corresponent al programa Interreg Europe. Aquest webinar, meticulosament preparat pels socis del projecte i estretament vinculat a les bones pràctiques en l'àmbit de la digitalització, va ser una oportunitat única per aprofundir en la temàtica de les àrees rurals de cada territori soci.

La reunió, amb coordinació a càrrec dels socis Estonians i Romanesos, va estar dirigida als socis participants del projecte i als stakeholders. La participació va ser notable, amb un total aproximat de 70 usuaris connectats. Durant aquesta sessió, es va proporcionar una visió detallada del context de la digitalització en les àrees rurals de cada territori, destacant una de les bones pràctiques implementades.

Una de les accions previstes en el marc del projecte és crear un equip de treball integrat per stakeholders catalans provinents de diferents àmbits com empreses, centres de recerca, entitats locals o sectorials i administració, tots ells relacionats amb el món rural i el sector agroalimentari. A fi de crear aquest equip, el passat 25 de gener va tenir lloc a Vic la primera reunió en la que van assistir tots aquests actors i on es va constituir el Comitè Estratègic de l’ORIGINN.

L’objectiu principal del comitè, en línia amb el del projecte, és debatre estratègies i polítiques públiques relacionades amb el desenvolupament rural i la innovació al sector agroalimentari; proposar mesures i instruments per enfortir les esmentades estratègies i polítiques; i servir com a espai de trobada dels representants del sector amb interessos en l’entorn rural amb per tal de discutir i proposar projectes i iniciatives de col·laboració entre ells. En aquesta primera trobada es va tractar com a àmbit de treball la digitalització.

El projecte Originn té un pressupost de 1,66 milions d’euros cofinançat al 80% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

 

Font: DACC