ALIMENTACIÓ | 09/02/2024  Ruralcat

Seguir avançant en la millora de l’aprofitament de la fruita, l’objectiu del Pla per prevenir el malbaratament de la fruita

Les pèrdues de producte a les cooperatives agràries ja són inferiors al 0,33% en el cas de poma, préssec i nectarina i al 0,85% en pera.

Aquesta iniciativa està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors ha elaborat el Pla de prevenció del malbaratament en el sector de la fruita dolça, i l’ha presentat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’objectiu del Pla és prevenir el malbaratament de la fruita per part de les cooperatives, minimitzant les pèrdues de producte en el sector.

Les pèrdues de producte a les cooperatives de fruita ja són inferiors al 0,33% en el cas de la poma, el préssec i la nectarina i inferiors al 0,85% en la pera. Aquestes xifres demostren que les cooperatives treballen tenint en compte el malbaratament del producte que generen.

El Pla defineix els fluxos del procés productiu de la fruita dolça i quantifica les pèrdues per malbaratament, alhora que analitza les accions per a la reducció de les pèrdues identificant els punts crítics del procés. També contempla la formació del personal per a la prevenció del malbaratament i estableix una avaluació anual per verificar les accions i corregir-les si s’escau. És una iniciativa alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

 

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)