AJUTS | 19/02/2024  Ruralcat

Disponibles els ajuts destinats a les explotacions agràries amb conreus herbacis i amb conreus hortícoles afectades per la sequera de 2023

Aquests ajuts estan destinats a la compensació de les pèrdues de producció esperada a les explotacions agràries amb conreus herbacis de secà i les explotacions agràries amb conreus d’herbacis anuals de regadiu, i conreus hortícoles de regadiu.

El termini de sol·licitud dels ajuts és fins el 18 de març de 2024.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat diferents línies d’ajut per a les explotacions agràries afectades per la sequera. Aquests ajuts s’inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern català per a pal·liar els danys ocasionats per la sequera.

Els ajuts destinats a les explotacions agràries amb conreus herbacis i explotacions agràries amb conreus hortícoles afectades per la sequera de 2023 estan destinats a la compensació de les pèrdues de producció esperada a les explotacions agràries amb conreus herbacis de secà en l’àmbit de tot Catalunya i les pèrdues de producció esperada de les explotacions agràries amb conreus d’herbacis anuals de regadiu, i conreus hortícoles de regadiu en l’àmbit dels canals Segarra-Garrigues, Urgell, Baix Ter i la Muga, i de la Comunitat de Regants de Santa Maria de Palautordera, en aquells recintes inclosos als municipis detallats a l’annex 2 de l’Ordre ACC/15/2024.

L'actual període de sequera, declarada en estat d'excepcionalitat hidrològica el mes de març de 2023, ha tingut efectes sobre tots els nivells de la societat. Si bé els períodes persistents amb una precipitació per sota de la mitjana s'han produït en el passat, el període de dèficit pluviomètric que estem patint actualment és el segon més intens registrat mai, després de la sequera de 2004-2008. Els seus efectes han estat devastadors per a la producció agrícola de Catalunya, en disminuir o pràcticament anul·lar la capacitat productiva dels cultius del territori. En aquest sentit, s'ha vist afectada la producció de conreus herbacis de secà a tot Catalunya, i la producció dels cultius herbacis i hortícoles en l'àmbit del reg dels canals Segarra-Garrigues, l'Urgell, el Baix Ter i la Muga, i de la Comunitat de Regants de Santa Maria de Palautordera.

El termini de sol·licitud dels ajuts és fins el 18 de març de 2024.

 

Font: DACC