Els sector porcí català encapçala les candidatures als Premis Porc d'Or
El sector porcí català lidera la classificació de candidatures als Premis Porc d'Or amb 33 explotacions que acumulen 41 nominacions. Per demarcacions, les explotacions lleidatanes n'acumulen 10, 24 granges barcelonines 30, i una explotació de Girona opta a un guardó. L'entrega tindrà lloc el dia 26 de novembre, al nou Palau de Congressos "La Llotja" de Lleida.
Estatueta Porc d'Or. Font: IRTA.
Els premis s'atorguen cada any, des de 1994, entre els ramaders i empresaris del sector porcí espanyol que remeten les dades de gestió tècnica de les seves explotacions al Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol, gestionat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.
Les explotacions, dividides en cinc categories en funció del nombre de truges en producció, opten a premi en tres categories: nascuts vius per camada, índex de parts, i productivitat numèrica. De les granges que mostren els millors resultats, s'escull les mereixedores de premis i, de les que mostren més excel·lència, les guanyadores dels dos guardons més importants, el Premi Porc d'Or de Diamant i el Premi Porc d'Or a la Màxima Productivitat.
Porc d'Or de Diamant
Tres explotacions catalanes se disputen el Porc d'Or de Diamant. L'organització de la XVII Edició dels Premis Porc d'Or ha comunicat les granges seleccionades aquest any per a optar al Porc d'Or en la seva màxima categoria, la de Diamant. Totes les candidates són de la demarcació de Barcelona: la Granja El Clos, de Santa Cecília de Voltregà, la Granja Castellets de Taradell, i la Granja Espadaler de Sant Quirze de Besora.
Més de 500 ramaders de tot l'Estat espanyol assistiran a la cerimònia, que tindrà lloc el divendres 26 de novembre.