SANITAT VEGETAL | 05/03/2024  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de març de 2024

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Septoria tritici, Septoriosi del blat.

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

- Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera i fruiters de pinyol), fruita seca (avellaner, noguer i ametller), olivera, cítrics i vinya.

- Cultius hortícoles: carxofa, ceba, calçot i porro, patata, enciam, tomàquet, pebrot i maduixa.

- Cultius d’espais verds: forestals (pi, castanyer i margalló) i parcs i jardins (evònim, om, palmera i xiprer).

- Cultius extensius: arròs, cereals, ordi, blat, triticale, civada, sègol, colza, pèsol farratger, alfals i altres cereals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a X (@ruralcat).

Font: Oficina de Sanitat Vegetal