INNOVACIÓ | 20/03/2024  Ruralcat

La 3ª edició de la Wine Innovation Week se centrarà en les noves tendències dels processos vitivinícoles

L’esdeveniment de referència en la invocació vitivinícola tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 d’abril a l’Empordà, Penedès i Sant Cugat del Vallès.

La Wine Innovation Week permetrà conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació.

Els dies 3, 4 i 5 d'abril tindrà lloc la 3ª edició de la Wine Innovation Week (WIW), la setmana de la innovació en el sector vitivinícola de Catalunya, a l’Empordà, Penedès i Sant Cugat del Vallès. La WIW té una vocació demostrativa i permetrà conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació. Aquesta tercera edició tindrà un fil conductor, una temàtica, que protagonitzarà les diferents activitats: les noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles.

Cada jornada se centra en un àmbit diferent. El primer dia, s’enfocarà en viticultura; el segon, en enologia i el tercer, en comunicació.

 

 

Així doncs, el 3 d’abril, el dia centrat en viticultura, els assistents es desplaçaran fins a l’Empordà, i visitaran el Celler La Vinyeta i també Vins i Caves Perelada, on podran veure diverses demostracions de camp, com ara aparells per a retenir l’aigua en el sòl, robots autoguiats i ulleres de realitat virtual per a millorar les operacions de poda. Experts i viticultors exposaran els reptes i solucions actuals als quals s'enfronta la viticultura.

El següent dia, el 4 d’abril, la jornada centrada en enologia, tindrà lloc a la zona del Penedès, visitant el Celler Castelo de Pedregosa i la màquina d'enllaunat de vins a les seves instal·lacions, seguit d’una visita a l'INCAVI, on es podrà veure el multiplicador de llevats autòctons i els assistents podran conèixer la caracterització sensorial del seu panell de tast, durant tota la jornada s’organitzaran ponències i demostracions de tecnologies, productes i metodologies. S’acabarà el dia amb la visita al Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb tastos innovadors. 

El tercer i últim dia de la WIW, el 5 d’abril, és la jornada centrada en comunicació i tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès, a la seu corporativa del Banc Sabadell. Es posarà el focus en la digitalització com a element de venda, els elements diferenciadors en la comercialització i com comunicar les noves tendències com ara els vins desalcoholitzats o amb baix contingut alcohòlic.

La WIW és un esdeveniment organitzat pel Clúster INNOVI, en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El Clúster té la missió de promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar, per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació.

Les places al WIW són limitades, i les inscripcions ja estan obertes al lloc web d’INNOVI. Per a qualsevol dubte es pot contactar amb comunicacio@innovi.cat  

Font: INNOVI