La 3ª edició de la Wine Innovation Week se centrarà en les noves tendències dels processos vitivinícoles
L’esdeveniment de referència en la invocació vitivinícola tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 d’abril a l’Empordà, Penedès i Sant Cugat del Vallès.
La Wine Innovation Week permetrà conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació.
Els dies 3, 4 i 5 d'abril tindrà lloc la 3ª edició de la Wine Innovation Week (WIW), la setmana de la innovació en el sector vitivinícola de Catalunya, a l’Empordà, Penedès i Sant Cugat del Vallès. La WIW té una vocació demostrativa i permetrà conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació. Aquesta tercera edició tindrà un fil conductor, una temàtica, que protagonitzarà les diferents activitats: les noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles.
Cada jornada se centra en un àmbit diferent. El primer dia, s’enfocarà en viticultura; el segon, en enologia i el tercer, en comunicació.
Així doncs, el 3 d’abril, el dia centrat en viticultura, els assistents es desplaçaran fins a l’Empordà, i visitaran el Celler La Vinyeta i també Vins i Caves Perelada, on podran veure diverses demostracions de camp, com ara aparells per a retenir l’aigua en el sòl, robots autoguiats i ulleres de realitat virtual per a millorar les operacions de poda. Experts i viticultors exposaran els reptes i solucions actuals als quals s'enfronta la viticultura.
El següent dia, el 4 d’abril, la jornada centrada en enologia, tindrà lloc a la zona del Penedès, visitant el Celler Castelo de Pedregosa i la màquina d'enllaunat de vins a les seves instal·lacions, seguit d’una visita a l'INCAVI, on es podrà veure el multiplicador de llevats autòctons i els assistents podran conèixer la caracterització sensorial del seu panell de tast, durant tota la jornada s’organitzaran ponències i demostracions de tecnologies, productes i metodologies. S’acabarà el dia amb la visita al Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb tastos innovadors.
El tercer i últim dia de la WIW, el 5 d’abril, és la jornada centrada en comunicació i tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès, a la seu corporativa del Banc Sabadell. Es posarà el focus en la digitalització com a element de venda, els elements diferenciadors en la comercialització i com comunicar les noves tendències com ara els vins desalcoholitzats o amb baix contingut alcohòlic.
La WIW és un esdeveniment organitzat pel Clúster INNOVI, en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El Clúster té la missió de promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar, per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació.
Les places al WIW són limitades, i les inscripcions ja estan obertes al lloc web d’INNOVI. Per a qualsevol dubte es pot contactar amb comunicacio@innovi.cat
Font: INNOVI