Prop de 400 alumnes participen en la gala de premis de la 2ª edició dels tallers escolars d’iniciació a la bioeconomia
Van ser organitzats en el marc de la Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.
Font: Diputació de Lleida
El passat 13 de març, prop de 400 alumnes de 17 escoles varen participar en la 2ª edició dels tallers escolars d’iniciació a la bioeconomia, organitzats durant la Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.
L’acte va ser organitzat conjuntament pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el Departament d’Educació, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Departament de Recerca i Universitats i el BIOHUBCAT, el hub de la bioeconomia de Catalunya.
La gala va ser seleccionada per la Comissió Europea com un dels 30 actes que durant aquella setmana es van celebrar en diferents ciutats europees en el marc del Bioeconomy Changemakers Festival, per sensibilitzar els joves sobre la importància de la bioeconomia.
Per segon any consecutiu, la iniciativa va ser tot un èxit, ja que un total de 17 escoles amb 378 alumnes de primària varen participar en els tallers escolars d’iniciació a la bioeconomia, en què es proposava que els alumnes participessin en el concurs de vídeos ‘Munta’t la teva pel·lícula’, per tal que, d’una manera atractiva, mostressin els coneixements adquirits al voltant d’aquest àmbit. D’aquests, un total de 14 centres, amb 275 alumnes, van assistir a la gala d’entrega de premis dels millors vídeos elaborats per l’alumnat d’aquestes escoles: 125 alumnes de les comarques del Pirineu i Aran i 150 alumnes, de la Plana.
La gala, que es va dividir en dues parts, va comptar amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el cap del Gabinet Tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jaume Sió; el director dels Serveis Territorials d’Educació, Claudi Vidal; el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú; el coordinador general del BIOHUBCAT, Víctor Falguera; la tècnica del DACC, Clara Solé; la membre de l’OTT Diputació, Teresa Botargues; la tècnica del Departament Educació, Ares Montardit; la tècnica del Departament de Recerca i Universitats, Carla Oliva; i la tècnica de Formació permanent d’Educació, Noemí Morales, que van lliurar els diferents premis i mencions als alumnes.
Font: Diputació de Lleida
En la primera part es van organitzar diferents actuacions prèvies adreçades als prop de 300 alumnes que va reunir l’acte: un taller de realitat virtual de l’empresa INVELON, l’actuació dels alumnes de l’escola Dancescape!Studios, el photocall dels artistes i un plató de TV en què els representants de cada escola van ser entrevistats per la periodista de Telecinco, Clàudia Raimat, per explicar la seva experiència.
Font: Diputació de Lleida
La segona part de l’acte es va centrar en el lliurament de premis i mencions específiques. Les escoles que van rebre una menció especial van ser les següents:
- Millors efectes especials: Príncep de Viana (Lleida)
- Més realista: Zer Elaia (Granadella)
- Millor escenografia: Joan Ros Porta (Menàrguens)
- Jugat millor amb els conceptes: Els Raiers (Pobla de Segur)
- Més Inspirador: Sant Gil (Torà)
- Presenta més reptes a treballar: Guillem Isarn (Fuliola)
- Guió més bioeconòmic: Valeri Serra (Bellpuig)
- Més circular: Creu del Batlle (Lleida)
- Més AGRO: Carrassumada (Torres de Segre)
- Més activista: Estel (Sant Guim de Freixenet)
- Participació als Tallers d’iniciació a la bioeconomia circular: ZER Narieda (Organyà, Coll de Nargó i Peramola)
Tot seguit, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i quatre dels alumnes van conversar sobre la importància de la bioeconomia i del que havien après durant els tallers.
Font: Diputació de Lleida
Per acabar, es van lliurar els premis a les tres categories principals:
- Millor guió a l’Escola Sant Ròc, de Bossòst
- Millor producció a l’Escola Antoni Bergós, de Lleida
- Millor pel·lícula a l’Escola Maria Immaculada, de Tremp
L’estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2030 i RIS3CAT 2030
Acostar el concepte de bioeconomia a la ciutadania és una de les accions transformadores del Pla d’acció 2022-2024 de l’Estratègia de bioeconomia de Catalunya 2030. Aquesta iniciativa també forma part del Mecanisme de descoberta d’oportunitats de la RIS3CAT 2030.