AJUTS | 03/05/2024  Ruralcat

Nou ajut de conservació de recursos genètics agrícoles adreçats a agricultors

Aquesta ajuda, que té com a objectiu donar suport als agricultors que recuperin, conservin i/o cultivin varietats locals d’interès agrari, es pot sol·licitar fins al 31 de maig de 2024.

L’import màxim que pot rebre cada agricultor és de 2.000 €.

En el marc del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna 2023-2027 (PEPAC), es pot demanar, amb la sol·licitud DUN 2024, l’ajut per a la conservació de recursos genètics agrícoles adreçats a agricultors, fins al 31 de maig de 2024. Aquest ajut té com a objectiu donar suport als agricultors que recuperin, conservin i/o cultivin varietats locals d’interès agrari. Les actuacions i imports que es subvencionen són:

- Identificació i conservació de varietats locals no inscrites al Catàleg ni en tràmit d’inscripció: 150 euros/varietat identificada i conservada

- Conservació en camp de varietats locals en tràmit o inscrites al Catàleg: 100 euros/varietat conservada. En aquest enllaç es pot consultar el llistat de varietats per a l'actuació de conservació en camp de varietats locals 2024 (En tràmit o inscrites al Catàleg).

- Cultiu de varietats locals (en tràmit o inscrites al Catàleg i inscrites o en vies d’inscripció al Registre de Varietats Comercials, amb una Autorització Provisional de Comercialització o inscrita com a DOR): 250 euros/varietat. En aquest enllaç es pot consultar el llistat de varietats per a l'actuació d'ús de varietats locals 2024 (Inscrites o en tràmit d'inscripció al Catàleg i inscrita o en vies inscripció al Registre Varietats Comercials amb una Autorització Provisional de Comercialització o inscrita com a DOR).

L’import màxim que pot rebre cada agricultor és de 2.000 €.

 

Font: DACC