IXÈ CONGRÉS DE LA SEAE | 06/10/2010  RuralCat

Lleida reuneix els principals experts en agricultura ecològica

Lleida acull el IXè Congrés de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica, que es celebra per primer cop a Catalunya, i compta amb la presència de més de 400 experts del sector ecològic, procedents tant de dins com de fora del país. Les seves principals temàtiques són el futur d'aquest sector, els avenços en investigació, les polítiques de foment de l'agricultura ecològica, la legislació i el consum.

congrés_SEAE_100610cont

Detall de la portada del tríptic del Congrés. Font: SEAE.

 

En el marc d’aquest congrés també té lloc la cinquena Trobada Iberoamericana d'Agroecologia amb representants de l'Argentina, el Brasil, Costa Rica, Colòmbia, Cuba, Mèxic i el Perú. A més, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica organitza una exposició i venda d’aliments ecològics de Lleida, que compta amb més de 30 expositors, entre productors i elaboradors de la zona. Així, els visitants poden conèixer de prop i comprar tota mena de productes ecològics certificats pel Consell, fruites, hortalisses, vi, oli, arròs, mel i productes de pastisseria.
 
Aquest congrés científico-tècnic es celebra cada dos anys i permet intercanviar resultats i conèixer els avenços de la recerca en agricultura, ramaderia i alimentació ecològica, així com la seva contribució al desenvolupament del sector, conformant un espai de diàleg i debat dels agents del sector, generador d’idees i projectes futurs.  En la seva organització col·laboren destacades organitzacions del sector com: el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, entre d’altres.
 
Cal destacar que Catalunya és la província de l’Estat espanyol on s’elabora i es consumeixen més aliments ecològics i l’elecció de Lleida com a escenari del Congrés respon a la seva importància com a zona de gran tradició agrària.