MODERNITZACIÓ DELS REGADIUS | 07/10/2010  RuralCat/DAR

La Comunitat de Regants de Raïmat signa un conveni per a la modernització dels regs

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), la Societat Estatal d'Infraestructures Agràries (SEIASA) i la Comunitat de Regants de Raïmat han signat un conveni per a la modernització dels regs de 1.359 hectàrees, amb una inversió de 3,2 milions d'euros. El document regula les condicions financeres i de realització de les obres que beneficiaran a vuit regnats i tenen per objectiu l'estalvi d'aigua, optimitzar l'eficiència i millorar el maneig, passant d'un reg de gravetat a un de pressió. L'actuació està finançada en un 22% pel DAR, un 28% la Comunitat de Regants i la resta, el 50%, per SEIASA, que és qui l'executa per encàrrec del Ministeri d'Agricultura i Medi Rural i Marí i amb la participació del DAR.

reg_100710cont

Font: DAR.

 

Durant la signatura, el conseller LLena ha destacat que el conveni permetrà tirar endavant un projecte de millora de reg molt important per als regants de Raïmat, perquè donarà major rendibilitat i estabilitat a totes les explotacions de la zona, i alhora garantirà un ús eficient d’un bé tan preuat i escàs com ho és l’aigua. "És una bona notícia per a tothom, estalviem en aigua, estalviem en energia, i també en recursos humans o en activitat humana, amb aquesta actuació que és un acte més de modernització de regs dels molts que estem fent", ha remarcat el titular del DAR i ha afegit que, en aquest cas, es tracta d’un "acte de modernització que afecta pocs propietaris però a moltes hectàrees, és un exemple de concentració que a l’hora de gestionar és molt important".
 
Val a dir que entre 2007-2010 el Govern català ha posat en servei 23.262 noves hectàrees de reg amb una inversió de 785 milions d’euros entre 2007-2010, període en què s’ha millorat 34.658 hectàrees de reg amb una inversió de 98,1 milions d’euros. La inversió en regadius a Lleida ha estat de més de 642 milions d'euros en cinc, i s’ han posat en servei gairebé 10.000 hectàrees.