SANITAT VEGETAL | 01/07/2024  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juliol de 2024

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Butlletins informació fitosanitària

Símptomes del virus de la cullera del tomàquet a l’àpex de la planta.

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

-  Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera i fruiters de pinyol, cirerer), fruita seca (avellaner, ametller i noguera), cítrics, olivera i vinya.

-  Cultius hortícoles: tomàquet, pebrot, cucurbitàcies, enciam, carbassó, ceba i maduixa.

-  Cultius d’espais verds: parcs i jardins (om, palmeres, plàtan, camèlia, viburnum i rhododendron, rosàcies ornamentals, ornamentals i boix, ), forestals (pi, alzina surera, alzina i boix).

-  Cultius extensius: arròs, cultius extensius (blat i ordi, tots els cereals d’hivern, panís i alfals).

 

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

 

Font: Oficina de Sanitat Vegetal