20 MILIONS MÉS QUE L'ANY PASSAT | 11/10/2010  RuralCat/CRC

La verema del cava recollirà 300 milions de quilos de raïm

La verema del cava preveu recollir enguany al voltant de 300 milions de quilos de raïm, prop d'uns 20 milions més que l'any passat, dels quals obtindran la qualificació de vi base cava uns 180 milions de litres, segons les dades facilitades pel Consell Regulador del Cava (CRC).

tractor_verema_101110cont

 

Enguany, la verema del cava ha estat més llarga del que és habitual. Les vinyes han trigat a despertar de la seva letargia hivernal a causa de les baixes temperatures durant l'hivern i principis de la primavera. Aquesta demora, d'entre 7 a 10 dies, durant el període vegetatiu s'ha mantingut fins a la verema per les baixes temperatures de les nits d'estiu. Segons Gustau García Guillamet, president del CRC, "amb aquestes condicions del raïm, els vins base presagien ser excel·lents, aromàtics i subtils".
 
Amb tot, l'etapa de maduració de les diferents varietats ha estat lenta i la seva recollida s'ha dut a terme de forma minuciosa en funció de les característiques que hi aportaven els raïms, per la seva acidesa, graduació i sanitat. Aquestes bones pràctiques de selecció del raïm han permès l'obtenció d'uns mostos equilibrats. "Cal destacar que el cava s'obté de la barreja de diferents varietats de raïm, les quals aporten al vi base unes característiques que potencien i complementen les propietats de la resta, això permet que cada anyada puguem descobrir les particularitats del cava", ha assenyalat García Guillamet.
 
El Consell Regulador del Cava té inscrites 31.061 hectàrees de vinyes en producció. La verema es va iniciar a mitjans d'agost amb la recollida de la chardonnay i pinot noir, i a finals del mateix mes es van començar a recollir les varietats principals amb la macabeu i progressivament la xarel·lo i parellada.
 

 

Informació relacionada