PROMOCIÓ DE PRODUCTES CATALANS | 15/10/2010  RuralCat

Barcelona acollirà una gran fira de mercats

Barcelona acollirà la primera edició de la Fira Mercat de Mercats, que tindrà lloc a Barcelona del 22 al 24 d'octubre entre l'avinguda de la Catedral i l'avinguda de Francesc Cambó. La fira comptarà amb prop d'un centenar de parades on es vendrà, promourà i donarà a conèixer el producte agroalimentari català. L'objectiu és convertir la ciutat en el gran mercat de la Mediterrània.

El conseller Joaquim Llena durant la presentació de la Fira. Font: DAR.

 

Aquesta iniciativa comptarà amb dos espais diferenciats: un espai firal, on hi haurà el mercat de productes de proximitat i qualitat, la cuina dels mercats, l’espai cava, els mercats de la Mediterrània, menja de mercat, compra a pagès i la presència d’institucions; i la zona d’activitats vinculades a la restauració, els cellers, les fruites, la producció orgànica i a propostes infantils per a la canalla. En total es durant a terme més de 70 activitats.
 
En aquesta primera edició, hi participen al voltant de 140 agents: 31 parades de productes variats dels Mercats de Barcelona, 36 productors de proximitat i qualitat amb DOP i IGP, 12 pagesos amb venta directa al consumidor, 20 cellers, 12 parades de mercats de Torí, Gènova i Marsella, 10 bars i restaurants de mercat i 18 prestigiosos cuiners, entre els quals destaquen Carles Gaig, Sergio i Javier Torres, Jean Louis Neichel i Jordi Vilà, entre altres. 
 
El conseller del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena ha destacat que la Fira permetrà "vendre producte, territori i país, així com comprar qualitat i plaer. En definitiva, benestar en tots els sentits”. Segons Llena, és important que el sector agrari aprofiti la potencialitat de Barcelona, com a capitalitat de Catalunya, per donar a conèixer els seus productes. Llena s’ha mostrat convençut que aquesta iniciativa serà un èxit i que en els pròxims anys, hi haurà un elevat interès assistir-hi.
 
Mercats de Mercats és un esdeveniment finançat per la Unió Europea a través del programa Med Emporion. Compta amb la col·laboració institucional del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, mitjançant Prodeca, del departament d'Innovació Universitats i Empresa, a través de la Gastroteca-Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya, i de l'Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona. També es compta amb el patrocini de les empreses Moritz i Sacyr. Nombroses institucions i entitats també han col·laborat amb activitats, aportacions de productes o amb el seu treball.