INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA | 19/10/2010  Alimencat/DAR

Avança la tramitació de la IGP "Pa de Pagès Català" per al registre comunitari

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat l'anunci sobre la sol·licitud de registre de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) "Pa de Pagès Català" en el registre comunitari de Denominacions d'Origen Protegides (DOP) i IGP. En l'anunci publicat es dóna un termini de dos mesos, a partir de la data de publicació al DOGC i al Butlletí Oficial de l'Estat, per a què qualsevol persona que consideri afectats els seus legítims drets o interessos pugui presentar les al·legacions que cregui convenients al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

pa_de_pages_101910cont

Font: Gastroteca.cat.

 

El Pa de Pagès Català es defineix com un pa tradicional, rodó, de crosta cruixent, molla tendra i alveolat gran, on al menys el format es realitza de forma manual. Tot el procés es realitza seguint una elaboració tradicional, amb fermentacions lentes, coent sempre les masses en forns de solera refractària. Organolèpticament és un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa, que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores de la cocció. En el comerç, aquest pa estarà clarament identificat i, en el moment de la venda, s’entregarà als consumidors en bosses amb el logotip identificatiu propi de la IGP.
 
L’àmbit geogràfic de la Indicació Geogràfica Protegida "Pa de Pagès Català" abasta la totalitat de la Comunitat Autònoma de Catalunya.