FIRA HORTOFRUCTÍCOLA | 22/10/2010  RuralCat

22 expositors catalans han participat a Fruit Attraction 2010

Un total de 22 expositors catalans, entre empreses i entitats relacionades amb el sector de la fruita, han participat a Fruit Attraction 2010. La segona edició d'aquesta fira hortofructícola de Madrid ha comptat enguany amb un 30% més d'expositors i amb la incorporació de diverses companyies de comunitats autònomes que no van estar representades en la passada convocatòria, entre altres, Castella i Lleó, Navarra, País Basc i Comunitat Valenciana.

fruit_attraction_2010_102210supral

Detall del logotip de Fruit Attraction 2010.

 

Enguany, el certamen ha superat els 450 expositors, xifra amb la que s'ha consolidat com una cita de referència per a productors, proveïdors i distribuïdors. Dins de l'ampli ventall d'activitats paral·leles programades, han destacat tres jornades tècniques sobre: Regulació del sector de Fruites i Hortalisses a Estats Units, incloses les relacions amb la gran distribució; Modernització d'hivernacles; i l'Aportació dels centres tecnològics per accelerar el procés d'innovació en les explotacions.
 
Al Fòrum d'Innovació, els expositors han pogut presentar diverses novetats en productes i serveis, així com les tendències del mercat. Entre d'altres, les empreses i entitats participants han estat: Port de Barcelona; Iberia Cargo; Plaform; Primaflor; Samarketing; Rijk Zwaan Ibérica; Zerya; DOP Pera de Lleida; el Govern Basc; l'Associació 5 al dia; La Caixa i el Banc d'Aliments.
 
A més, la fira acull, per segon any consecutiu, el Congrés Gastronòmic de Fruites i Hortalisses per al Canal Horeca, Fruit Fusión 2010, organitzat per IFEMA i FEPEX, en col·laboració amb Madridfusión i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Hi han intervingut reconeguts cuiners de l'àmbit nacional i internacional per a mostrar, en un  show cooking, les últimes tendències de la gastronomia relacionada amb els productes hortofructícoles. Entre d'altres, s'han explicat els detalls de la cuina en miniatura, els secrets per preparar fruites i verdures en copa o les possibilitats que ofereix la trilogia mexicana: àcid, dolç i picant. També en el marc de Fruit Fusión i amb la col·laboració l'Associació 5 al dia s'han celebrat activitats específiques per al públic infantil.
 
Com a novetat, el certamen ha convocat el 1r Fòrum Internacional de Raïm de Taula sense llavor Grape Attraction. Finalment, cal destacar també la creació de l'espai La Fruiteria, on es podia aprendre les últimes tendències quant a presentació en botigues, per potenciar encara més el consum de fruites i verdures.

 

Informació relacionada