INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 14/10/2024  Ruralcat

Jornada tècnica sobre l’aplicació de la intel·ligència artificial en la indústria alimentària

L’acte es portarà a terme el pròxim dimecres 23 d’octubre al Campus de Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

Intel·ligència artificial

El DARPA organitza la jornada en col·laboració amb la UPF i el Observatoria de la Comunicacion Científica.

L’eclosió de les tecnologies d’intel·ligència artificial obre la porta a una revolució comunicativa. Ja són múltiples les solucions disponibles, moltes d’elles accessibles a nivell d’usuari que permeten crear continguts, adaptar-los, divulgar-los i distribuir-los en quasi tots els formats i a través de la majoria de canals. És per tot això que, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) ha organitzat en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i el Observatorio de la Comunicación Científica la jornada tècnica “Intel·ligència artificial: nous escenaris comunicatius”.  Aquest acte, que s’emmarca en les jornades d’alimentació i comunicació, tindrà lloc a la Sala La Nau del Campus de Poble Nou de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona el pròxim dimecres 23 d’octubre. 

Durant la jornada es plantejarà els usos i aplicacions de la intel·ligència artificial en diversos moments de la cadena de valor de la indústria, com aquestes tecnologies poden incrementar el risc d’infodèmia i la reflexió ètica que cal fer-ne. En aquest sentit, després de la presentació de l’acte, el Plat Institute del Laboratori de Disseny portarà a terme una xerrada sobre “La intel·ligència artificial per al disseny, la comunicació i tecnologia dels aliments”; seguidament hi haurà un parlament de Carolina Ripollès, Lectora Serra Hunter del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre els “Desafiaments de la desinformació alimentària en l’era de la intel·ligència artificial: Una mirada multidisciplinar”.

Prèviament al cafè networking, es portarà a terme la xerrada per part de Patrícia Ventura, Doctora en Mitjans, Comunicació i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre “Intel·ligència artificial i ètica: consideracions per a una comunicació responsable en la indústria alimentària”.

Abans del torn obert de preguntes i la cloenda de la jornada, es donarà pas a la taula rodona d’experts, que comptarà amb els participants anteriors i també amb Albert Anglarill de l’AECOC, per parlar de “Com aterrar les tecnologies d’IA en la comunicació́ de la indústria alimentària: possibilitats i reptes” moderada per Cecília Hill, cap de l’Oficina de Comunicació del DARPA. 

 

Font: DARPA