PROMOCIÓ DE PRODUCTES CATALANS | 25/10/2010  AlimenCat

180.000 persones visiten la primera edició de la fira "Mercat de Mercats"

La primera edició de la fira "Mercat de Mercats" ha acollit un total de 180.000 persones, s'hi han venut prop de 40.000 butlletes de degustació i s'hi han registrat prop de 150.000 compres directes a les parades. La fira ha comptat amb la col·laboració institucional del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, mitjançant Prodeca, del Departament d'Innovació Universitats i Empresa i de l'Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona.

mercats_102510cont

Detall del cartell de la Fira "Mercat de Mercats".

 

La fira, que ha tingut lloc entre l'avinguda de la Catedral i l'avinguda de Francesc Cambó de Barcelona, ha tancat les portes amb un gran èxit de participació, gràcies a la contribució de prop de 140 agents entre parades de productes variats dels Mercats de Barcelona (31), productors de proximitat i qualitat amb DOP i IGP (36), pagesos amb venta directa al consumidor (12), cellers (20), parades de mercats de Torí, Gènova i Marsella (12) i bars i restaurants de mercat (10).
 
Val a dir que a la fira també han participat prestigiosos cuiners que han desvelat els seus secrets de cuina. Així, doncs, s'ha pogut veure en directe com Carles Gaig prepara uns canelons, com Jordi Vilà elabora uns arrossos per triomfar, aprendre a fer el capipota d'Isidre Gironès, com prepara el foie Jean-Louis Neichel, els trucs i les tècniques fàcils i sorprenents d'El Bulli o el dolç final a càrrec de Crhistian Escribà, entre d'altres.
 

Dos espais diferenciats

Aquest esdeveniment ha tingut lloc en dos espais diferenciats, un espai firal, on s'ha instaurat el mercat de productes de proximitat i qualitat, la cuina dels mercats, l’espai cava, els mercats de la Mediterrània, "Menja de mercat", "Compra a pagès" i la presència d’institucions; i la zona d’activitats vinculades a la restauració, els cellers, les fruites, la producció orgànica i a propostes infantils per a la canalla. En total s'han dut a terme més de 70 activitats.
 
Durant la presentació de la fira de mercats, el conseller del DAR, Joaquim Llena va destacar que es tracta d'una via per a "vendre producte, territori i país, així com comprar qualitat i plaer. En definitiva, benestar en tots els sentits". Segons Llena, és important que el sector agrari aprofiti la potencialitat de Barcelona, com a capitalitat de Catalunya, per donar a conèixer els seus productes.
 
 "Mercats de Mercats" és un esdeveniment finançat per la Unió Europea a través del programa Med Emporion, que lidera Barcelona, juntament amb Torí, Gènova i Marsella. L'objectiu del projecte és estudiar i promoure el paper dels mercats a l'àrea mediterrània.