Obertes les inscripcions per al Certificat Professional “d’Elaboració de vins i licors” a l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech
El curs s’inicia el pròxim 25 de novembre en modalitat presencial repartit en hores de formació i de pràctica en cellers
Els interessats es poden inscriure fins al pròxim 18 de novembre.
L’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech (Sant Sadurní d’Anoia) ofereix el certificat professional ”Elaboració de vins i licors” pel qual els interessats ja es poden inscriure fins al pròxim 18 de novembre. Aquest curs dona formació per obtenir un certificat professional que permet desenvolupar l’activitat professional en grans, mitjanes i petites empreses, públiques i privades, tant per compte propi com per compte aliè, dedicades a l’elaboració i envasament del vi, l’aiguardent i els licors.
En aquest sentit, l’objectiu del curs és capacitar en les operacions d’elaboració, criança i envasament de vins, aiguardents, licors i altres productes derivats d’acord amb les normes de qualitat manipular la maquinària i els equips corresponents i efectuar el seu manteniment de primer i segon nivell.
A més, en finalitzar la formació, els estudiants tenen un índex elevat de trobar feina com a elaborador/a de vins, vinagres, cava, licors operador/a de màquines d’envasar begudes, envasador/a i/o treballador/a d’elaboració begudes alcohòliques, cellerer/a.
Aquest curs s’inicia el pròxim 25 de novembre fins el 23 de maig del 2025, en modalitat presencial de 600 hores, repartides en 520 hores de formació i 80 hores de pràctica en cellers, en horari de tardes (15-20 hores) de dilluns a divendres i està 100% subvencionat. Per aquest motiu, per poder-hi accedir s’ha d’estar inscrit al SOC (oficina de treball) com a demandant d’ocupació (encara que ja s’estigui en actiu). Per altra banda, aquest certificat de professionalitat subvencionat requereix el compliment d’una de les següents vies per poder accedir: el requisit mínim és estar en possessió del Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO), Títol de Batxillerat (BUP), Títol d’Educació General Bàsica (EGB), Títol de Formació Professional 1 (FP1). També hi ha l’opció de disposar d’altres títols per accedir al curs com complir el requisit acadèmic d’accés als cicles formatius de grau mitjà, o haver superat les corresponents proves d’accés regulades per les administracions educatives, tenir estudis superiors universitaris o tenir superada la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i/o de 45 anys, entre d’altres.
Certificats professionals
Els certificats professionals (CP) són una oferta formativa que permeten obtenir els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat professional d’acord amb les exigències del mercat de treball actual. Es tracta d’una titulació oficial que inclou un període de formació a l’empresa que permet conèixer nou talent i per tant, contractar persones qualificades d’acord amb les exigències del mercat de treball actual.
Així, es porten a terme a 5 centres de formació professional integrada de les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que s’han atorgat responen a diferents sectors i famílies professionals: sector ramader, sector vitivinícola, agrícola, forestal i de la indústria alimentària. Pel que fa a l’EA Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, lidera el del sector vitivinícola juntament amb l’Escola Agrària de Gandesa.
En aquest sentit, la missió dels certificats professionals és poder donar resposta a les necessitats de qualificació de qualsevol persona (de 16 a 67 anys) i oferir formació al llarg de tota la vida laboral, adaptant-se a diferents situacions i expectatives professionals; especialitzar els centres en àmbits concrets per convertir-los en centres de referència; i, afavorir el relleu, manteniment i professionalització del sector.
Font: Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech