POLÍTICA REGIONAL EUROPEA | 27/10/2010  AlimenCat

Finalitza la presidència catalana d'AREPO

L'Associació Europea de Regions amb Productes d'Origen (AREPO) canvia aquesta setmana de president, càrrec que fins ara ostentava Joan Gené, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). Exhaurit el mandat de tres anys, Catalunya no s'hi torna a presentar per tal de permetre la rotació entre les regions.

Joan Gené cont.jpg

Joan Gené, actual director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAR i president d'AREPO entre 2007 i 2010. Font: GenCat.

 

Creada el 2005, l’AREPO és un organisme internacional que aplega diferents regions europees que porten a terme una política de qualitat basada en les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i en les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), per a tenir interlocució directa amb les institucions europees i altres organismes internacionals, i defensar els interessos dels productes d’origen europeus en tots els temes relacionats amb la seva legislació i promoció.
 
La presidència catalana ha coincidit amb un moment molt important pel futur dels productes amb distintius d’origen i qualitat atès el fet que les institucions de la Unió Europea estan duent a terme un procés de reforma de les seves polítiques en aquest àmbit. L’AREPO hi ha participat activament per tal de fer sentir la seva veu al respecte i defensar els interessos de les regions membres.