I+D | 27/10/2010  AlimenCat/UPV

Dissenyen una mà mecànica per classificar fruites i verdures

L'Institut d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha dissenyat una mà mecànica que una vegada acoblada a un robot industrial el dota de capacitat per decidir amb autonomia si un producte hortofructícola és prou madur com per ser envasat o no.

garras_upv_102710cont.jpg

La mà del projecte IMPA agafant un carbassó. Font: UPV

 

Aquest nou dispositiu compta amb uns sensors que mesuren la frenada en l'impacte que produeixen els dits a l'hora d'agafar l'aliment, de manera que eviten fer malbé el producte i determinen quina ha de ser la seva destinació a la cadena de producció en funció de la pressió exercida.

El projecte IMPA (Inspecció i Manipulació de Productes Alimentaris) de la UPV pretén afegir aquesta capacitat de decisió quant a la maduració dels productes al temps rècord amb què els robots industrials manegen els aliments. Al nou dispositiu només li cal un segon per determinar el grau de maduració i classificar la fruita o verdura.
 
El projecte s'ha presentat durant la VI Jornada de Robòtica de l'Institut ai2, que enguany ha tractat sobre com els robots industrials han irromput al sector de l'alimentació i beguda.