S’atorguen 24 diplomes de Mestre Artesà Alimentari
Aquests distintius s’identifiquen amb model productiu de quilòmetre zero o de proximitat i representen un valor afegit clau en el desenvolupament i l’arrelament rural.
El conseller Ordeig amb els guardonats durant la Nit de l’Artesania.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) ha atorgat a 24 persones el Diploma de Mestre Artesà Alimentari corresponent a la convocatòria del 2023. Així, els diplomes s’han agrupat per oficis i, en l’edició d’enguany, s’han concedit a 9 flequers, 4 pastissers, 8 carnissers, cansaladers i xarcuters, 2 xurrers i 1 formatger.
El Diploma de Mestre Artesà Alimentari es lliura a proposta de les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han entregat més de 1.000 diplomes.
Aquests distintius s’identifiquen amb model productiu de quilòmetre zero o de proximitat i representen un valor afegit clau en el desenvolupament i l’arrelament rural. A més, la intenció del Departament és treballar per posar en valor aquesta tasca imprescindible que fan els artesans i artesanes de Catalunya.
Com que l’atorgament del Diploma significa un reconeixement a la trajectòria professional, només s’entrega a persones amb un mínim de 15 anys d’ofici i que excel·leixin en el domini tècnic de la seva activitat.
FONT: DARPA