La cuinera catalana Marta Minoves guanya l’European Young Chef Award 2024
La 8a edició del festival s’ha celebrat a Sicília (Itàlia) i ha comptat amb diverses proves
La jove cuinera s’alça amb el títol amb el seu plat “Fonda Tor”.
La cuinera catalana Marta Minoves Tor, representant de Catalunya a la 8a edició de l’European Yong Chef Awards, celebrat a Sicília (Itàlia) del 27 al 30 de novembre, ha guanyat per unanimitat el primer premi del jurat obtenint així el títol European Young Chef Award 2025. Minoves, de vint-i-dos anys, va créixer a Berga i es graduada en Ciències Culinàries i Gastronòmiques pel CETT-UB amb especialització en Alta Cuina.
El plat guanyador ha estat “Fonda Tor”, una evolució de la recepta “Interpretació de les patates emmascarades de la iaia Marta” que el passat març va destacar la Marta Minoves en la fase de selecció dels candidats regionals, com Millor Cuinera Jove de Catalunya en la 36a edició del concurs que es va celebrar a l’Escola d’hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT). Així, durant aquests mesos preparatoris la cuinera berguedana ha comptat amb el mentoratge de la seva escola CETT-UB Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy i l’acompanyament de la cuinera Carme Ruscalleda, amb qui va treballar la disposició de les diferents elaboracions en el plat final, i amb el suport del taller especialitzat en vaixelles gastronòmiques creatives Luesma Vega qui, per l’ocasió, va elaborar de manera artesana i personalitzada, els plats que Minoves va portar al concurs. A més, l’actualització de la vaixella s’ha fet a partir dels plats antics autèntics de l’establiment familiar que dona nom al plat guanyador de la final, Fonda Tor.
El concurs que es va celebrar a l’escola d’hostaleria IPSSEOA “Giovanni Falcone” de Giarre (Catània) ha reunit finalistes procedents de vuit regions europees. A més, els plats han estat avaluats per un jurat internacional format per cuiners i experts presidit per la xef Martina Caruso de Sicília.
Font: DARPA