PRODUCCIÓ ECOLÒGICA DE PROP | 29/10/2010  RuralCat

Neix el projecte Xarxa Verda per donar a conèixer la producció ecològica

El Centre per a la Sostenibilitat Territorial, una associació formada per entitats ambientalistes, professors i investigadors universitaris, agents econòmics i professionals i ciutadans, en general, ha engegat un projecte que, amb el nom de Xarxa Verda, inclou visites organitzades a explotacions per donar a conèixer la producció d'aliments ecològics i les seves virtuts, a més publicar a la xarxa una sèrie d'entrevistes en vídeo. Per aquest projecte, el centre ha comptat amb el suport del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i la col·laboració del diari digital d'economia domèstica i sostenible Jornal.cat.

xarxa_verda102910cont

Detall del web Xarxa Verda.

 

Xarxa Verda és una iniciativa que neix per donar a conèixer els productors ecològics i promocionar iniciatives sostenibles i, també, té la voluntat d'establir vincles entre productors i consumidors.  
 

Les visites, un altre dels vessants del projecte 

El proper dijous, 4 de novembre, es durà a terme la primera Jornada tècnica de ramaderia ecològica, on es visitarà una explotació de porcs (Granja Ramonich) i una explotació de vedella (Mas el Cros), ambdós de producció ecològica. En aquesta jornada es discutiran les vies per a la transició a la ramaderia ecològica amb els seus avantatges i dificultats.
Comptarà amb la presència de Joan Bassets, veterinari, assessor d’empreses agroramaderes i professor universitari. Hi haurà un refrigeri per als assistents.
 
El 12 de novembre, es realitzarà una visita a la Companyia Cervesera del Montseny, de Sant Miquel de Balenyà, a Seva (Osona), per descobrir com s'elabora la cervesa ECOLupulus, d'estil Íber Ale, que s'ha presentat recentment.
 
Tots els productes elaborats per les empreses visitades tenen l’aval del Consell Català de la Producció Ecològica (http://www.ccpae.org/), que garanteix que els productes han estat produïts o elaborats seguint les normes de l’agricultura ecològica, i que han estat controlats en tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització.