FIRES I SALONS | 21/09/2016  DARP/RuralCat

Barcelona acull la 36a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

66 cellers de les 12 denominacions d'origen reconegudes al nostre país participaran en aquesta edició, que se celebrarà al passeig de Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf), coincidint amb les festes de la Mercè.

Font: DARP

Font: DARP

Del 22 al 25 de setembre, 66 cellers de les 12 denominacions d’origen del vi català presenten prop de 600 referències en la Mostra que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (Prodeca).

Es consolida per cinquè any consecutiu la presència de totes les DO catalanes a la Mostra, que aquesta edició espera la visita de més de 150.000 persones, que tastaran els vins amb denominació d'origen protegida.

El vessant gastronòmic, basat en productes de proximitat, també té una presència de qualitat a la Mostra. Així, es pot acompanyar el tast dels diferents vins i caves amb productes com ara embotits, formatges, conserves de peix, postres i coques dolces i salades.

Un aparador immens amb una oferta vinícola i alimentària del nostre país, que enguany ha estat reconeguda internacionalment amb la declaració Catalunya Regió Europea de la Gastronomia. Tradició i innovació coincideixen en l’esdeveniment on s’aplega més varietat de cellers i vins en una proposta que inclou també la difusió de l’oferta enoturística catalana, de la mà de l’Agència Catalana de Turisme. 

Sales de tast

A més de l’itinerari lliure de degustacions de vins oferts pels diferents cellers, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que podran adquirir a la Botiga de la Mostra. 

L’Espai Selecció 

Els 71 vins icona dels cellers participants a la Mostra tenen un lloc reservat a l’Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir de grans vins en un entorn propici a la descoberta dels matisos. L’Espai Selecció manté l’accés diferenciat, per a preservar l’ambientació adequada que requereixen aquests vins singulars.

#MostravinsCUINA 

La col·laboració d’Incavi i Prodeca amb la revista Cuina ha propiciat l’organització del concurs de fotografia #MostravinsCUINA a través de twitter. Es tracta de compartir les fotografies que els visitants facin durant la Mostra, amb l’etiqueta #MostravinsCUINA. L’equip de la revista Cuina triarà la fotografia guanyadora, i l’autor o autora rebrà com a premi un sopar per a dues persones al bar de vins Cometa Pla.

Per altra banda, la revista Cuina convoca els millors bloguers especialitzats en el món del vi i l’enoturisme a gaudir d’una visita guiada i exclusiva per la Mostra, que tindrà lloc el dijous 22 de setembre, a les sis de la tarda. Acompanyats per Àngel Garcia Petit, enòleg i col•laborador de la revista, podran visitar les parades dels cellers expositors i conèixer el producte de primera mà, i a més, tindran accés a la sala VIP de l’Espai Selecció de la Mostra. 

Sostenibilitat i solidaritat

La Mostra vol contribuir també a conscienciar la ciutadania de la necessitat de reutilitzar i reciclar per un món sostenible. Per aquest motiu s’ha establert un sistema de retirada dels envasos generats durant la celebració de la Mostra.D’altra banda, per tercer any consecutiu, la Mostra repeteix la iniciativa del barret solidari. Per a l’impuls dels valors de solidaritat, aquest cop amb el propòsit de tenir presents les persones sense sostre. Així, la Mostra ofereix els barrets solidaris al públic visitant, perquè els puguin adquirir mitjançant una aportació a la Fundació sense ànim de lucre Arrels, una entitat que des de 1987 es dedica a l'atenció de persones sense sostre de la ciutat de Barcelona.

Trobareu tota la informació referent a les empreses participants, els horaris i els preus, al web de l’INCAVI.