INNOVACIÓ | 27/09/2016  UdL

La UdL i CaixaBank obren una càtedra sobre innovació agroalimentària

La Universitat de Lleida (UdL) i CaixaBank han posat en marxa la Càtedra Universitat-Empresa Agrobank sobre qualitat i innovació agroalimentària. Entre les accions previstes, convocarà un premi per a la millor tesi doctoral en aquest àmbit.

Representants de la UdL i de Caixabanc. Font: UdL

Representants de la UdL i de Caixabanc. Font: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) i CaixaBank han posat en marxa la Càtedra Universitat-Empresa Agrobank sobre qualitat i innovació agroalimentària, gràcies a la signatura d'un acord entre el rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz.

L'objectiu d'aquesta càtedra és promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera. La seva activitat, que s'estén per tot el territori estatal, abasta tota la cadena del sistema agroalimentari, des del camp fins a la taula, en incloure aspectes agrícoles i ramaders, de la indústria alimentària, l'enginyeria agrària, així com legals i econòmics relacionats amb l'activitat d'R+d+i.

També posarà en marxa accions de formació, divulgació i promoció. Per exemple, té prevista la celebració, el proper 22 de novembre al Caixaforum de Saragossa, d'una jornada sobre els Reptes actuals i futurs en el sistema agrari mediterrani. La trobada tindrà com a conseqüència l'elaboració d'unes fitxes tècniques que es publicaran en línia. A més, properament convocaran un premi a la millor tesis doctoral en qualitat i innovació en el sector agroalimentari. El termini de presentació de candidatures començarà l'1 d'octubre. El premi, dotat amb un únic premi de 3.000 euros, es resoldrà al febrer de 2017. En l'àmbit de la transferència del coneixement, la Càtedra té previst dur a terme col·laboracions entre investigadors de la UdL i indústries alimentàries.

El rector de la Universitat de Lleida ha destacat que la creació d'aquesta càtedra "consolida el lideratge de la UdL en investigació agroalimentària al mateix temps que demostra el compromís de la institució per intensificar els processos de transferència de coneixements i de col·laboració entre el món acadèmic i el sector productiu".