SANITAT VEGETAL | 29/09/2016  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per a l'octubre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària general elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La cuca del tomàquet barrinant un fruit. Font: DARP

La cuca del tomàquet barrinant un fruit. Font: DARP

Aquest butlletí d’avisos fitosanitaris comença recordant que per comprovar si un producte fitosanitari està autoritzat per a un cultiu determinat, cal fer la consulta al web del Registre Oficial de Productes i Material Fitosanitari, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que és l’òrgan responsable de dur a terme la inscripció dels productes fitosanitaris i d’autoritzar la seva comercialització en el territori de l’Estat espanyol.

També ens informa d’altres temes bàsics com el registre, l’emmagatzematge o les autoritzacions excepcionals de productes fitosanitaris, així com les normes per la seva comercialització i utilització.

Pel que fa a la prevenció i els tractaments fitosanitaris contra les plagues, presenta diverses mesures per als cultius de: fruita dolça, fruita seca, cítrics, vinya, olivera, hortícoles, extensius, forestals, parcs i jardins.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

Recordeu que RuralCat també us ofereix més informació en l'Oficina de Sanitat Vegetal, així com la possibilitat de consultar només els avisos fitosanitaris especialitzats en els cultius de fruita, horta i espais verds.