AGRICULTURA | 07/10/2016  FCAC

Estabilitat en la producció d'avellana, que se situa en unes 13.000 tones

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu estabilitat en la producció d'avellana aquesta campanya. Segons dades de les cooperatives, la collita se situaria en unes 13.000 tones closca, una xifra estable tot i que amb una lleugera disminució en relació amb la campanya passada, quan es va situar en 13.440 tones closca.

El responsable de fruita seca de la FCAC, Roger Palau, explica que “a Catalunya, una part important de la superfície de conreu de l’avellana és de regadiu, però un estiu molt sec i amb temperatures elevades ha provocat un lleuger descens de la producció a les zones de secà. A nivell de mercat, de moment, els preus són força similars als de principi de la campanya passada”.

Precisament amb l’objectiu de fer una previsió de l’evolució del mercat de l’avellana en els pròxims mesos, la FCAC i Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya estan organitzant la reunió entre la Unió Europea i Turquia, el principal productor mundial, que convoca anualment la Comissió Europea.

La trobada està previst que es faci el 21 d’octubre a Reus i s’espera l’assistència d’unes 40 persones procedents de quatre països productors. En concret, hi participaran tots els agents de la cadena de valor (productors, cooperatives, comerç i indústria de segona transformació) així com les Administracions tant de Turquia com de la Unió Europea. A més, hi seran presents representants d’altres països que no són productors però en els quals hi ha indústria i comerç.
 

Informació relacionada