FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 10/10/2016  RuralCat

El 17 d'octubre s'obriran noves inscripcions a 9 cursos a distància

A partir del proper 17 d'octubre, a les 8 del matí, et podràs inscriure a 9 noves edicions dels cursos a distància, que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat. Destaquem, com a novetat, la primera edició del curs: "Formació bàsica per a l'acreditació de personal tècnic assessor: Condicionalitat"

FAD 2016

Del 17 al 26 d’octubre et podràs inscriure a noves edicions dels cursos:

1. Formació bàsica per a l'acreditació de personal tècnic assessor: Condicionalitat
2. Curs de càlcul de costos
3. Topografia
4. Clima i microclima
5. Curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària
6. Curs de benestar animal en explotacions porcines
7. Curs d'Iniciació al Full de càlcul
8. Curs de manipulador i aplicador de biocides d'ús ramader
9. La indústria alimentària ecològica: certificació i seguretat alimentària

Recorda que el pagament de la matrícula es fa en línia mitjançant targeta bancària. Amb aquest sistema es pretén estalviar passes als usuaris amb la finalitat d’agilitzar el procés d’inscripció. Per més informació, trobaràs el procediment detallat a la Guia d’inscripció.

 

Indicacions per sol·licitar el curs


Recorda que per inscriure's cal estar donat d'alta com a usuari de RuralCat. Si encara no n'ets membre pots fer-ho durant aquesta setmana, omplint un senzill formulari. L'alta és totalment gratuïta.

  • Un cop inscrit, entra a la teva àrea de membre i comprova que les dades de la teva fitxa són correctes. Ho pots fer des del menú “El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya ‘Dades addicionals de RuralCat’)”. Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.
  • Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú “Formació/Cursos a distància”.
  • Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la inscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t’hi".
  • Fes clic sobre "Inscriu-t’hi" per tal de realitzar la inscripció.
  • A continuació apareixerà un missatge conforme esteu realitzant la inscripció del curs i l’import. Si esteu d’acord, cliqueu a “Realitzar pagament”, introduïu les dades de la vostra targeta bancària i accepteu.
  • Finalment, rebràs al teu correu electrònic un missatge de confirmació de la matrícula amb un arxiu adjunt amb les instruccions per emplenar la documentació del curs.

 

Informació dels propers cursos a distància

 

Formació bàsica per a l'acreditació de personal tècnic assessor: Condicionalitat

Aquesta activitat formativa de caràcter informatiu i homogeneïtzador està adreçada al personal tècnic que presta serveis d'assessorament a les explotacions agràries. L'objectiu és posar a seu l'abast els coneixements, els procediments i les eines necessàries per al desenvolupament de les seves funcions.

El curs tindrà una durada de 15 hores, començarà el 7 de novembre i acabarà el 20 de febrer.

 

Curs de càlcul de costos

Aquest és un curs especialment adreçat a les persones vinculades al sector agrari que tenen un interès especial pels costos d'una activitat de fruita dolça.

El curs tindrà una durada de 12 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 25 de novembre.

 

Topografia

En finalitzar aquest curs, els estudiants podran: Identificar els elements d'un plànol topogràfic; calcular distàncies entre punts d'un plànol topogràfic; calcular pendents; realitzar un croquis d'una parcel·la; dibuixar un plànol topogràfic a partir de les coordenades polars i les seves cotes.

El curs tindrà una durada de 18 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 9 de desembre

 

Clima i microclima

Els continguts d'aquest curs corresponen al mòdul professional Fonaments agronòmics, que forma part del Cicle Formatiu de Grau Mitjà Producció agropecuària i agroecològica, i consta de quatre nuclis formatius: conceptes generals, i meteors, processos atmosfèrics, riscos atmosfèrics i sistemes de prevenció, control i lluita.

El curs tindrà una durada de 21 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 12 de desembre.

 

Curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària

Aquest curs és part del paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables perquè un futur empresari s’iniciï en la gestió diària de la seva empresa. Consta de set temes: l’administració pública, els contractes de lloguer de la superfície rústica, les assegurances agràries, l’associacionisme, la comercialització, les TIC en l’agricultura i els reptes de l’agricultura de futur.

El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 16 de desembre.

 

Curs de benestar animal en explotacions porcines

Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal als productors i ramaders de porcí que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent.

El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 16 de desembre.

 

Curs d'Iniciació al Full de càlcul

Es tracta d'un curs dissenyat per introduir a l'alumne en el funcionament del programa i valorar les seves aplicacions pràctiques. Al finalitzar el curs els alumnes coneixeran l'estructura, el funcionament i els principals formats d'un full de càlcul, sabran introduir, editar i modificar dades, utilitzar les fórmules bàsiques i localitzar errors.

El curs tindrà una durada de 20 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 16 de desembre.


Curs de manipulador i aplicador de biocides d'ús ramader

Aquest curs s'adreça als/les ramaders/res que manipulin i/o facin tractaments en la pròpia explotació i emprin productes biocides d'us o àmbit ramader autoritzats per al seu ús per personal professional i al personal auxiliar que realitzi aquestes mateixes activitats.

El curs tindrà una durada de 13 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 2 de desembre.

 

La indústria alimentària ecològica: certificació i seguretat alimentària

En aquest curs, es treballaran, entre altres, la normativa en producció agroalimentària ecològica aplicable a la indústria alimentària, la certificació, el control i els registres dels productes ecològics, la higiene i la seguretat alimentària en les indústries alimentàries ecològiques, el mercat i la comercialització dels aliments ecològics i, finalment, la creació d’empreses alimentàries ecològiques.

El curs tindrà una durada de 30 hores, començarà el 8 de novembre i acabarà el 16 de desembre.