GASTRONOMIA I SALUT | 03/11/2010  AlimenCat

Adrià i Fuster presenten el llibre "La cuina de la salut"

El cuiner Ferran Adrià, responsable d'El Bulli, el prestigiós cardiòleg Valentí Fuster, director de l'Institut Cardiovascular de l'hospital Mount Sinai de Nova York i del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars, juntament amb el periodista Josep Corbella, han presentat "La cuina de la Salut". El llibre reconstrueix la vida d'una família al llarg d'un dia qualsevol per il·lustrar com millorar l'esmorzar, la compra, la conservació dels aliments a casa o la manera de cuinar-los, entre altres aspectes relacionats amb la nostra alimentació.

Detall de la coberta del llibre.

 

Tanmateix l'obra, que inclou abundants taules il·lustrades amb consells pràctics, no es limita a parlar de nutrició, sinó que aborda també qüestions com l’activitat física, el control del pes, de la pressió arterial, el colesterol o com ensenyar als nens a cuidar el seu cos i evitar addiccions.
 
Tot i que no es tracti d'un receptari , al llibre sí que trobarem algunes receptes d'Adrià i algunes de les seves tècniques de renom, al costat d'idees per cuinar amb sabor però sense sal, i consells per congelar correctament, fer que les fruites, verdures i hortalisses resultin més atractives per als nens, cuinar al vapor, en microones o amb l'olla de pressió.
 
D'altra banda, l'obra explica, amb un llenguatge senzill, les particularitats del cos humà i dels diferents nutrients (hidrats de carboni, proteïnes i greixos) que aquest necessita per funcionar correctament.
 
Ferran Adrià, considerat el millor cuiner del món, i el prestigiós cardiòleg Valentí Fuster, ja havien estret lligams fa cinc anys amb la Fundació Alícia, un projecte que avui dia està lligat a Harvard.

 

Informació relacionada