A L'ABRIL DE 2011 | 03/11/2010  RuralCat/DAR

Lleida acollirà el primer Congrés Internacional de Patologia de la Postcollita

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat de Lleida (UdL) celebraran el primer Congrés Internacional en Patologia de la Postcollita, de l'11 al 14 d'abril de 2011. El congrés tindrà lloc a la ciutat de Lleida i comptarà amb el patrocini de la Societat Internacional de Patologia Vegetal.

Detall del cartell de l'International Congress of Postharvest Pathology.

 

Aquest simposi internacional, que comptarà amb sessions plenàries, ponències, una taula rodona i diverses reunions temàtiques, tindrà lloc a l'Auditori "Centre de Cultures"del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL). Entre els temes a tractar figuren les interaccions ambient-patògens, l'etiologia i l'epidemiologia, el desenvolupament de nous sistemes de control, les eines moleculars aplicades als estudis patològics en postcollita, i la producció i formulació d'agents de biocontrol.
 
El comitè científic organitzador, presidit pels doctors Immaculada Viñas i Josep Usall, de la UdL i de l'IRTA de Lleida, respectivament, convida a científics, professionals i representants de les empreses interessats en la patologia de la postcollita no tan sols a assistir-hi sinó també a presentar els seus resultats en aquest àmbit.
 

El programa inclou diverses ponències

Al simposi hi ha previstes tres ponències convidades, que permetran conèixer i debatre al voltant de temes tan importants i actuals com el paper dels investigadors en la lluita contra el canvi climàtic, la falta d'aliments en el planeta i la seva relació amb la indústria. També hi haurà ponències curtes seleccionades prèviament per part del comitè científic que seran recollides en el corresponent llibre de resums del Congrés. El tercer dia del congrés es preveu una nodrida participació de persones relacionades amb la indústria dels agroquímics amb interès a compartir informació amb els investigadors presents i donar a conèixer els últims avenços en sistemes de control.
 
Les sol·licituds de participació rebudes fins al 14 de gener de 2011 podran beneficiar-se d'un descompte en el preu d'inscripció. D'altra banda, la data final per a enviar el resum de les contribucions, tant orals como escrites, és el 17 de desembre de 2010.