El forner Miquel Saborit rep el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també fa entrega de 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari, en el marc del Dia Mundial de l'Alimentació.
La consellera Meritxell Serret amb els mestres artesans. Font: DARP
El forner Miquel Saborit Vilà, de Torelló, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016, que atorga el Departament d’Agricultura. Saborit representa la tercera generació de forners d’una empresa catalana amb 75 anys d’història que ha impulsat una nova concepció del treball a l’obrador i a la botiga.
El premiat al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016 ha recollit el seu guardó en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes. Durant l’acte, també han estat guardonades 30 persones amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari, un reconeixement a tota un trajectòria professional.
Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear l’any 2003 aquest premi, dotat amb 3.000 euros, per guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans.
En l’edició d’enguany, s’ha premiat en Miquel Saborit Vilà. Aquest forner de Torelló va impulsar, l’any 2007 un canvi empresarial que el va dur a establir un nou concepte de treball, amb nous mètodes de producció, una nova visió del servei al client, uns mètodes de gestió adaptats als nous temps i, sobretot, una aposta per la màxima qualitat. Va crear un nou obrador artesà i, paral·lelament, va obrir la primera botiga amb degustació amb la nova marca comercial “Més k pa”. Aquesta marca és un nou concepte de negoci que combina la venda tradicional de pa amb la degustació, la pastisseria selecta, la producció artesanal de gelats i orxata i un servei de càtering d’alt nivell per a empreses de la comarca d’Osona. Al cap de 2 anys, va obrir una segona botiga de 200 m2 a Manlleu.
Al llarg de la seva trajectòria professional, ha anat compaginant l’exercici de l’ofici amb els seus estudis en diverses escoles de fleca i pastisseria, ha participat en fòrums gastronòmics i ha assistit a diverses fires internacionals, entre d’altres.
Diplomes de Mestre Artesà Alimentari
En el decurs de l’acte, també s’han lliurat 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari. En concret, es tracta de 10 carnissers, cansaladers i xarcuters; 13 forners; 5 pastissers, i 2 xurrers.
NOM | COGNOMS | ACTIVITAT | POBLACIÓ | COMARCA | ||||
1 | Jordi | Andreu Rodríguez | Forner | Tarragona | Tarragonès | |||
2 | Pau | Borràs Aige | Forner | Algerri | Noguera | |||
3 | Jose Luís | Maestre Gómez | Pastisser | Cambrils | Tarragonès | |||
4 | Christian | Escribà Tholoniat | Pastisser | Barcelona | Barcelonès | |||
5 | Miguel Ángel | Zaguirre Bruque | Pastisser | Terrassa | Vallès Occidental | |||
6 | Guillermo | Cortés Verdú | Pastisser | Barcelona | Barcelonès | |||
7 | Maria | Morón Rodríguez | Xurrer | Sta. Coloma de Gramenet | Barcelonès | |||
8 | Manuel | Esteban Costa | Xurrer | Barcelona | Barcelonès | |||
9 | Ma Teresa | Plans Fíguls | Carnisser-cansalader-xarcuter | Torelló | Osona | |||
10 | Carlos | Tur Font | Forner | Barcelona | Barcelonès | |||
11 | Jaume | Capell Font | Carnisser-cansalader-xarcuter | Bellcaire d'Empordà | Baix Empordà | |||
12 | Carlos | Solé Codina | Forner | Guissona | Segarra | |||
13 | Carles | Soler Fàbregas | Carnisser-cansalader-xarcuter | Bordils | Gironès | |||
14 | Adolfo | Rubio Claudio | Forner | Barcelona | Barcelonès | |||
15 | Marc Antoni | Farràs Cases | Carnisser-cansalader-xarcuter | Térmens | Noguera | |||
16 | Jaume | Miralles Maurell | Forner | Sant Andreu de Llavaneres | Maresme | |||
17 | Jose | Sans Aragonés | Forner | Vila-seca | Tarragonès | |||
18 | Albert | Morera Serentill | Carnisser-cansalader-xarcuter | Terrassa | Vallès Occidental | |||
19 | Joan | Serra Picañol | Forner | Calders | Bages | |||
20 | Yolanda | Preseguer Blanco | Carnisser-cansalader-xarcuter | La Garriga | Vallès Oriental | |||
21 | Anna Ma | París Mercadal | Carnisser-cansalader-xarcuter | Balaguer | Noguera | |||
22 | Moisés | Criballés Vilagrassa | Carnisser-cansalader-xarcuter | Torelló | Osona | |||
23 | Benet | Masvidal Serra | Forner | Canet de Mar | Maresme | |||
24 | Josep | Carreras Padrós | Forner | Sabadell | Vallès Occidental | |||
25 | Miquel | Dolz Vallès | Carnisser-cansalader-xarcuter | Amposta | Montsià | |||
26 | Joan | Estela Roura | Carnisser-cansalader-xarcuter | Besalú | Garrotxa | |||
27 | Josep Maria | Monreal Planas | Forner | Sitges | Garraf | |||
28 | Josep | González Oliveros | Forner | Barcelona | Barcelonès | |||
29 | Miguel | Jané Juanós | Pastisser | Olesa de Montserrat | Baix Llobregat | |||
30 | Jaume | Farriol Serra | Forner | Sant Andreu de la Barca | Baix Llobregat | |||
Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 947 diplomes.