ALIMENTACIÓ | 18/10/2016  RuralCat

El forner Miquel Saborit rep el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també fa entrega de 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari, en el marc del Dia Mundial de l'Alimentació.

La consellera Meritxell Serret amb els mestres artesans. Font: DARP

La consellera Meritxell Serret amb els mestres artesans. Font: DARP

El forner Miquel Saborit Vilà, de Torelló, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016, que atorga el Departament d’Agricultura. Saborit representa la tercera generació de forners d’una empresa catalana amb 75 anys d’història que ha impulsat una nova concepció del treball a l’obrador i a la botiga.

El premiat al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016 ha recollit el seu guardó en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes. Durant l’acte, també han estat guardonades 30 persones amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari, un reconeixement a tota un trajectòria professional.

 

Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear l’any 2003 aquest premi, dotat amb 3.000 euros, per guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans.

En l’edició d’enguany, s’ha premiat en Miquel Saborit Vilà. Aquest forner de Torelló va impulsar, l’any 2007 un canvi empresarial que el va dur a establir un nou concepte de treball, amb nous mètodes de producció, una nova visió del servei al client, uns mètodes de gestió adaptats als nous temps i, sobretot, una aposta per la màxima qualitat. Va crear un nou obrador artesà i, paral·lelament, va obrir la primera botiga amb degustació amb la nova marca comercial “Més k pa”. Aquesta marca és un nou concepte de negoci que combina la venda tradicional de pa amb la degustació, la pastisseria selecta, la producció artesanal de gelats i orxata i un servei de càtering d’alt nivell per a empreses de la comarca d’Osona. Al cap de 2 anys, va obrir una segona botiga de 200 m2 a Manlleu.

Al llarg de la seva trajectòria professional, ha anat compaginant l’exercici de l’ofici amb els seus estudis en diverses escoles de fleca i pastisseria, ha participat en fòrums gastronòmics i ha assistit a diverses fires internacionals, entre d’altres.

 

Diplomes de Mestre Artesà Alimentari

 

En el decurs de l’acte, també s’han lliurat 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari. En concret, es tracta de 10 carnissers, cansaladers i xarcuters; 13 forners; 5 pastissers, i 2 xurrers.

 
 
 
 
 
NOM
COGNOMS
ACTIVITAT
POBLACIÓ
COMARCA
1
Jordi
Andreu Rodríguez
Forner
Tarragona
Tarragonès
2
Pau
Borràs Aige
Forner
Algerri
Noguera
3
Jose Luís
Maestre Gómez
Pastisser
Cambrils
Tarragonès
4
Christian
Escribà Tholoniat
Pastisser
Barcelona
Barcelonès
5
Miguel Ángel
Zaguirre Bruque
Pastisser
Terrassa
Vallès Occidental
6
Guillermo
Cortés Verdú
Pastisser
Barcelona
Barcelonès
7
Maria
Morón Rodríguez
Xurrer
Sta. Coloma de Gramenet
Barcelonès
8
Manuel
Esteban Costa
Xurrer
Barcelona
Barcelonès
9
Ma Teresa
Plans Fíguls
Carnisser-cansalader-xarcuter
Torelló
Osona
10
Carlos
Tur Font
Forner
Barcelona
Barcelonès
11
Jaume
Capell Font
Carnisser-cansalader-xarcuter
Bellcaire d'Empordà
Baix Empordà
12
Carlos
Solé Codina
Forner
Guissona
Segarra
13
Carles
Soler Fàbregas
Carnisser-cansalader-xarcuter
Bordils
Gironès
14
Adolfo
Rubio Claudio
Forner
Barcelona
Barcelonès
15
Marc Antoni
Farràs Cases
Carnisser-cansalader-xarcuter
Térmens
Noguera
16
Jaume
Miralles Maurell
Forner
Sant Andreu de Llavaneres
Maresme
17
Jose
Sans Aragonés
Forner
Vila-seca
Tarragonès
18
Albert
Morera Serentill
Carnisser-cansalader-xarcuter
Terrassa
Vallès Occidental
19
Joan
Serra Picañol
Forner
Calders
Bages
20
Yolanda
Preseguer Blanco
Carnisser-cansalader-xarcuter
La Garriga
Vallès Oriental
21
Anna Ma
París Mercadal
Carnisser-cansalader-xarcuter
Balaguer
Noguera
22
Moisés
Criballés Vilagrassa
Carnisser-cansalader-xarcuter
Torelló
Osona
23
Benet
Masvidal Serra
Forner
Canet de Mar
Maresme
24
Josep
Carreras Padrós
Forner
Sabadell
Vallès Occidental
25
Miquel
Dolz Vallès
Carnisser-cansalader-xarcuter
Amposta
Montsià
26
Joan
Estela Roura
Carnisser-cansalader-xarcuter
Besalú
Garrotxa
27
Josep Maria
Monreal Planas
Forner
Sitges
Garraf
28
Josep
González Oliveros
Forner
Barcelona
Barcelonès
29
Miguel
Jané Juanós
Pastisser
Olesa de Montserrat
Baix Llobregat
30
Jaume
Farriol Serra
Forner
Sant Andreu de la Barca
Baix Llobregat
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 947 diplomes.