EL 14 DE NOVEMBRE | 04/11/2010  RuralCat

Europa celebra el Dia de l'Enoturisme

El 14 de novembre es celebrarà la segona edició del Dia de l'Enoturisme a tot Europa. La Xarxa Europea de les Ciutats del Vi (Recevin), impulsora de l'esdeveniment, pretén promoure i difondre la cultura del vi, i fer-ho de manera simultània a tots els països membres. Val a dir, que després de l'èxit de l'any passat, s'hi han afegit pràcticament totes les denominacions d'origen (DO) dels nou països que en formen part: Alemanya, Àustrica, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Hongria, Itàlia i Portugal.

enoturisme_110410supral

Detall del cartell de la segona edició del Dia de l'Enoturisme. Font: Recevin.

 

La iniciativa es planteja com una trobada anual, que se celebrarà a diferents ciutats el segon diumenge de novembre, per promoure el vi com a dinamitzador de projectes turístics de qualitat, salut i lleure, amb l'objectiu d'incrementar l’activitat econòmica al territori i permetre diversificar els negocis.
 
Aquesta actuació s'emmarca en la necessitat actual de valorar i promocionar els territoris com a actius econòmics rendibles; aconseguir una posició competitiva en el mercat dels territoris-producte; obtenir un mercat amb canals de distribució molt definits; reforçar les estratègies de sensibilització intra i intersectorials, i finalment estimular la innovació comercial envers el turisme del vi.
 

Rutes del vi i del cava

L'obertura de les bodegues, el descobriment de la riquesa paisatgística, així com els productes típics, artesanals i genuïns, permetran descobrir la cultura, la naturalesa i la tipicitat del territori, característiques essencials de cada una de les ciutats de la Xarxa.    
     
A Catalunya, a la comarca del Penedès tindrà lloc una jornada de portes obertes a multitud de bodegues, així com una mostra de cinema sobre la vinya i el vi, i visites culturals.