HÀBITS D'ALIMENTACIÓ | 04/11/2010  AlimenCat/FUCI

El 60% dels treballadors espanyols dina fora de casa

Segons un estudi realitzat per la Federació d'Usuaris i Consumidors Independents (FUCI), sis de cada 10 treballadors espanyols dinen fora de casa per manca de temps. Aquest fet, que es dóna especialment a les grans ciutats, suposa una despesa mensual mitjana de 257 euros.

 

D'aquest informe es desprèn que a Madrid i Barcelona el percentatge de persones treballadores que dinen fora de casa arriba al 80%, xifra que es redueix a poc més del 40% a ciutats com Toledo i Càceres.
 
Quant a la despesa que això suposa mensualment, val a dir que les xifres varien força en funció de la ciutat. Mentre que Madrid (amb 330 euros), Barcelona (amb 308 euros) i València (amb 286 euros) són les ciutats més cares, Las Palmas i Càceres són les més econòmiques, amb uns 220 euros.
 

Quin tipus de menjar escull el consumidor?

L'informe també desglossa el tipus de menjar que elegeixen els espanyols, sent un 70% els que opten per menjar de menú i un 28% les persones que es duen el menjar de casa a la feina, un 12% menys i un 15% més que l'any 2007, respectivament.
 
Quant a l'alimentació, s'observa que un de cada 10 opta per menjar de cullera mentre que gairebé una quarta part prefereix les verdures. 
 
Per edats, els que tenen entre 18 i 35 anys opten pel menú del dia i els de 30 a 50 anys es decanten per la carmanyola.
 
Quant a la beguda escollida a l'hora de l'àpat, més de la meitat dels enquestats opta per l'aigua. De les begudes alcohòliques la cervesa continua guanyant-li la partida al vi.
 
Segons la presidenta de la FUCI, Agustina Laguna, aquest fet té la seva explicació en la crisi, que està expandint la cultura del tupperware, i l'augment de 50 euros del cost mig mensual  que suposa menjar fora de casa.