FORMACIÓ | 20/10/2016  DARP

L'Escola Forestal esdevé centre homologat en formació de carnet europeu de motoserrista

L'Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners ha rebut el Certificat d'Homologació com a Centre Formador del Carnet Europeu de Motoserrista, aquest mes d'octubre.

Lliurament del certificat. Font: DARP

Lliurament del certificat. Font: DARP

Malgrat que a l’Escola ja fa més de 30 anys que es fa formació en ús i manteniment de motoserra, aquesta setmana es va fer el primer curs pilot seguint estrictament els requisits de l’European Chainsaw Certificate. Amb això es vol contribuir a la dignificació i valorització dels treballadors forestals i ajudar perquè sigui una formació accessible.

El Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també està preparant per a ésser Centres homologats les Escoles del Pirineu, d’Amposta i de Solsona.

El lliurament del Certificat d’Homologació com a Centre Formador del Carnet Europeu de Motoserrista el va fer, el divendres, el director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i representant de l’EFESC, Denis Boglio, en presència del subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió, i el cap de Servei de Formació Agrària, Joan Salvador Minguet.

El lliurament es va fer aprofitant la gran representació del sector que hi havia a l’Escola, ja que es feia la reunió del Consell de Centre, una reunió amb els sectors que són propis de l’Escola i amb representants de les institucions del territori. Enguany hi han estat presents el sector forestal i el sector de la jardineria i el viverisme. També es farà una reunió a partir del dia 28 amb el sector de l’apicultura. En aquestes reunions es parla de les necessitats formatives dels sectors a les quals l’Escola pot donar resposta en forma de cursos o jornades i també es busquen sinergies i col·laboracions que puguin ser profitoses.