POLÍTICA AGRÍCOLA COMUNA | 08/11/2010  RuralCat/UE

La UE reclama el reemborsament de 578 milions concedits per la PAC

La Comissió Europea reclama un total de 578,5 milions d'euros corresponents al capítol agrícola de la Unió Europea (UE) i indegudament gastats per 19 estats membres. Aquests fons es reintegraran en el pressupost de la UE com a conseqüència de l'incompliment de les disposicions de la UE o de l'aplicació de procediments inadequats de control de les despeses agrícoles. Espanya, concretament, haurà de tornar 4,759 milions d'euros.

bitllets_euro110810cont

 

Els fons es reclamen a un total de 19 països membres: Alemanya, Bulgària, Txèquia, Xipre, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, els Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, el Regne Unit i Suècia.
 
Val a dir que Grècia destaca per sobre dels altres estats membres, amb 347 milions d'euros per irregularitats en la gestió dels fons en sectors com el tabac (19,7 milions), la ramaderia (50 milions) i les fruites i hortalisses (54,7), així com 210 milions corresponents a ajudes a la superfície. Romania i Portugal, amb més de 40 milions cadascun, Països Baixos, amb 28,9 milions, i Bulgària, amb 20,2, són altres dels països als quals Brussel·les els reclama fons.
 
Espanya haurà de tornar 4,759 milions d'euros com a resultat d'una auditoria per pagaments endarrerits, sobrepassant els límits financers, despeses no subvencionables i per a la recuperació de la taxa làctia per al 2009. També haurà de recuperar 153.000 euros d'ajudes a la ramaderia, per errors en notificar les dades sobre els sacrificis d'animals en els escorxadors, corresponents als exercicis pressupostaris de 2006 i 2007.
 
En comentar aquesta decisió, Dacian Ciolos, Comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, ha declarat el següent: "Ens esforcem molt per aconseguir que les despeses agràries siguin objecte d'un control òptim que permeti comprovar que els diners dels contribuents no s'estan malgastant".
 

 

Informació relacionada