RAMADERIA | 04/11/2016  RuralCat

El DARP catalogarà els camins ramaders de Catalunya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) iniciarà l'any que ve la catalogació dels camins ramaders de Catalunya. Aquesta xarxa té més de 20.000 camins, dels quals només el 15% estan classificats.

Un instant del I Congrés de Transhumància de Catalunya. Font: DARP

Un instant del I Congrés de Transhumància de Catalunya. Font: DARP

Així ho ha anunciat la consellera Meritxell Serret en l’acte de cloenda del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya, que han organitzat la Fundació del Món Rural i l'Institut de Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA).

Serret ha destacat que “que és una infraestructura fonamental per al país, que hem d’aprofitar econòmicament, socialment i ambientalment, ja que pot aportar molts recursos per al desenvolupament del territori”.

 

I Congrés de Transhumància de Catalunya

 

El I Congrés de Transhumància de Catalunya ha pretès posar en valor la transhumància i la xarxa de camins ramaders de Catalunya i promoure el coneixement al respecte i projectar el sector i les possibilitats dels usos turístics d'aquesta xarxa pecuària.

El congrés s’ha celebrat al llarg de l’octubre, en tres sessions diferents. La primera va tenir lloc a a Lleida el 7 d'octubre i es va centrar en els estudis sobre transhumància i ramaderia extensiva i la necessitat d'una legislació pròpia catalana per recuperar, preservar i catalogar els camins transhumants. En la segona, a Santa Margarida i Els Monjos el 21 d’octubre, es va parlar dels usos turístics dels d'aquesta xarxa pecuària com a eina de desenvolupament local. En la tercera, el 28 d’octubre, es va fer balanç de la situació del sector a Catalunya i les seves opcions de futur.