POLÍTICA AGRÀRIA | 11/11/2010  RuralCat

Debat preelectoral sobre política agrària al Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

Els partits aposten per garantir la sobirania alimentària a Catalunya, segons es desprèn del debat preelectoral sobre política agrària que ha organitzat recentment el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) a la seu lleidatana. Hi han participat sis partits polítics: el Partit Socialista de Catalunya, Convergència i Unió, Partit Popular, Inciativa per Catalunya Verds, Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadans.

debat_111110cont

Els participants durant el debat preelectoral. Font: COEAC.

 

Els representants de les sis formacions polítiques, a través de les diferents propostes electorals en matèria agrària, han expressat que "cal garantir la sobirania alimentària de Catalunya". Totes les formacions han remarcat la importància de la nova PAC 2013-1010 per aconseguir que l’agricultura continuï sent un sector fort i estratègic en l’economia de Catalunya.
 
Altres temes que s’han abordat en el debat han estat les diferents propostes de gestió i modernització del Departament d'Agricultura Alimentació i Acció Rural (DAR) i de la millora en la cadena de valor de la comercialització de productes agraris, les polítiques de foment de venda directa, la internacionalització dels productes agraris en els mercats emergents i les polítiques d’acostament entre el món rural i el món urbà.
 
Pel que fa a la modernització del DAR la majoria de formacions han coincidit en què cal fer un esforç per agilitzar l’administració i desburocratitzar el departament. En general, les formacions han incidit en la formació i la introducció de noves tecnologies. 
 
El debat de política agrària, moderat pel periodista Xavier Graset, ha servit per escalfar motors davant l'inici imminent de la campanya electoral que precedirà els comicis autonòmics del proper 28 de novembre. L’acció, organitzada pel COEAC, s’emmarca dins de la línia d’aquest col·lectiu d’atansar l’entitat a la societat i obrir-la no només als seus col·legiats que són més de 1.700 a tot Catalunya.