GASTRONOMIA | 24/11/2016  RuralCat

Catalunya té cinc nous restaurants amb una estrella Michelin i un tercer amb tres estrelles

La gala de presentació de la guia gastronòmica Michelin 2017 per a la Península, celebrada a Girona, es va convertir en una festa per a la gastronomia catalana. Per fi un restaurant de Barcelona, el Lasarte de Martín Berasategui, ha aconseguit les tres estrelles.

El president amb tots els cuiners que tenen 3 estrelles Michelin. Autor: Rubén Moreno. Font: Generalitat de Catalunya

El president amb tots els cuiners que tenen 3 estrelles Michelin. Autor: Rubén Moreno. Font: Generalitat de Catalunya

Durant la gala de presentació de la guia gastronòmica Michelin 2017 que es va celebrar ahir al vespre a Mas Marroch, propietat dels germans Roca, s’han donat a conèixer les noves estrelles per als establiments d'arreu d’Espanya i Portugal.

De les noves distincions, destaca el restaurant Lasarte de Martín Berasategui (Barcelona) que ha obtingut la tercera estrella, sumant-se a El Celler de Can Roca (Girona) i Sant Pau (Sant Pol de Mar) que ja ostenten aquest reconeixement. També hi ha 5 restaurants catalans més amb una estrella: Ca l’Arpa (a Banyoles), que recupera la que va perdre l’any passat, Céleri (Barcelona), l’Antic Molí (Ulldecona), La Boscana (Bellvís) i Xerta (Barcelona).

Durant la gala, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar que “la posició de lideratge absolut i reconeixement internacional de la gastronomia catalana no el regala ningú ni és per casualitat”. “La concentració que tenim a Catalunya d’establiments amb prestigi internacional, de creativitat, innovació, formació, talent i obertura al món, no passa en altres llocs”, va reblar.

El cap de l’Executiu va remarcar que aquesta realitat respon a “la vocació de lideratge i creativitat” que hi ha al país i a “l’esperit emprenedor, no conformista, que no es resigna, i que sap que el prestigi s’ha de guanyar cada dia”.

 

Les estrelles Michelin a Catalunya (2017):

 

Tres estrelles
1. El Celler de Can Roca (Girona)
2. Lasarte (Barcelona)
3. Sant Pau (Sant Pol de Mar)

Dues estrelles
1. Àbac (Barcelona)
2. Enoteca (Barcelona)
3. Les Cols (Olot)
4. Miramar (Llançà)
5. Moments (Barcelona)

Una estrella
1. Bo.Tic. (Corçà)
2. Ca l’Arpa (Banyoles)
3. Ca L’Enric (la Vall de Bianya)
4. Caelis (Barcelona)
5. Can Bosch (Cambrils)
6. Can Jubany (Calldetenes)
7. Capritx (Terrassa)
8. Casamar (Llafranc)
9. Céleri (Barcelona)
10. Cinc Sentits (Barcelona)
11. Disfrutar (Barcelona)
12. Dos Cielos (Barcelona)
13. Dos Palillos (Barcelona)
14. Els Brancs (Roses)
15. Els Casals (Sagàs)
16. Els Tinars (Llagostera)
17. Emporium (Castelló d'Empúries)
18. Estany Clar (Cercs)
19. Fogony (Sort)
20. Fonda Sala (Olost de Lluçanès)
21. Gaig (Barcelona)
22. Hisop (Barcelona)
23. Hofmann (Barcelona)
24. Hoja Santa (Barcelona)
25. Koy Shunka (Barcelona)
26. L’Angle (Barcelona)
27. L’Antic Molí (Ulldecona)
28. L’Ó (Sant Fruitós de Bages)
29. La Boscana (Bellvís)
30. La Fonda Xesc (Gombrèn)
31. La Cuina de Can Simon (Tossa de Mar)
32. Les Magnòlies (Arbúcies)
33. Les Moles (Ulldecona)
34. Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
35. Massana (Girona)
36. Moo (Barcelona)
37. Nectari (Barcelona)
38. Pakta (Barcelona)
39. Rincón de Diego (Cambrils)
40. Saüc (Barcelona)
41. Tickets (Barcelona)
42. Torreó de L’Indià (Xerta)
43. Tresmacarrons (El Masnou)
44. Via Veneto (Barcelona)
45. Xerta (Barcelona)

L’acte va comptar també amb la presència del president de Michelin Espanya Portugal, José Rebollo; el conseller d’Interior, Jordi Jané; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; la secretaria d’Estat de Turisme del Govern de Portugal, Ana Godinho; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.

Cal destacar també que enguany Cataluña ha estat Regió Europea de la Gastronomia 2016.