SANITAT VEGETAL | 29/11/2016  RuralCat

Butlletins d'avisos fitosanitaris per al desembre

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Cal evitar la realització de ferides grosses en el moment de la poda de la vinya. Font: DARP

Cal evitar la realització de ferides grosses en el moment de la poda de la vinya. Font: DARP

Aquesta informació es presenta en quatre butlletins, amb tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius:

  • Cultius llenyosos. Aquest mes destaca: fruita dolça (tractaments a la caiguda de la fulla), fruita seca (avellaner i noguer), cítrics (taronger, mandariner, llimoner), olivera i vinya.
  • Cultius hortícoles. Aquest mes destaca: carxofa, col i coliflor, enciam, escarola, tomàquet, ceba, porro i calçot, carbassó i maduixa.
  • Cultius d’espais verds. Aquest mes destaca: pi, castanyer d’índies, palmera, xiprer, fruiters i arbustos ornamentals.
  • Cultius extensius. Aquest mes destaca: arròs, cereals, colza i ordi.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu contactar amb els telèfons i correus que hi ha al final de cada butlletí o consultar l’Oficina de Sanitat Vegetal.