PREMIS RURALAPPS | 02/12/2016  RuralCat

Lliurament dels premis Ruralapps 2016

Alexandre Llaó García, per l'aplicació iRuralNavigator, i Mateu Yábar Vallès, per l'aplicació Vacapp, han recollit els guardons dels premis Ruralpps 2016, en el marc del congrés Eurecat Mobile Forum celebrat aquesta setmana a Barcelona.

Imatge dels guardonats i membres del jurat del premi Ruralapps 2016. Font: DARP

Imatge dels guardonats i membres del jurat del premi Ruralapps 2016. Font: DARP

El Director general d’Alimentació Qualitat i Indústries Agroalimentàries i president del jurat dels premis Ruralapps 2016, Antoni Díaz ha estat l’encarregat de lliurar els guardons del premi Ruralapps 2016 en la seva 3a. edició.

A través dels Premis Ruralapps el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.

Enguany, la tercera convocatòria, ha comptat amb un total de 19 candidatures, 4 en la modalitat ciutadania i 15 en la modalitat professional.

 

Guanyadors i finalistes 2016

 

En la modalitat Ruralapps-Ciutadania, la guanyadora ha estat l’app iRuralNavigator, creada per Alexandre Llaó García, de l’Ampolla. Es tracta d’una aplicació que serveix per a la recerca de finques rurals a tot l’Estat. A través de la introducció d’una finca i una parcel.la, el programa calcula una ruta aproximada fins aquesta. És, per tant, útil per a qualsevol servei d’àmbit rural com ara veterinaris, repartiments, logística, entre d’altres.

L’app Diet creator, de Redes Líquidas, SL, de Barcelona ha estat la finalista de la modalitat Ciutadania. Es tracta d’una aplicació que permet la comunicació i tramesa d'informació entre el dietista i el seu pacient.

En la modalitat Ruralapps-Professional del sector, l’aplicació Vacapp ha estat la guanyadora. Ideada per Mateu Yábar Vallès, de Barcelona, està dissenyada perquè els ramaders puguin millorar la gestió de les explotacions de ramat boví extensiu. L’objectiu és que el ramader conegui la informació de tot el seu bestiar, ja que l’aplicació permet tenir un control exhaustiu de vaques i vedells. Per cada animal es pot registrar diferent informació (malalties, deslletaments, parts,...), realitzar el control de sanejament que duu a terme el veterinari i agrupar el bestiar en ramats i registrar-ne els moviments. L’aplicació permet tenir la informació in situ i pot funcionar sense connexió a Internet.

La finalista de la modalitat Professional del sector ha estat AppÍCOLA, de VP Control Animal, SL, de Torelló, una aplicació pensada per a la gestió de les explotacions apícoles.
 

Informació relacionada