FERTILITZACIÓ | 10/01/2017  DARP/RuralCat

El Departament d'Agricultura celebra els 15 anys de plans per a la millora de la fertilització agrària

Van néixer per oferir unes recomanacions d'adobatge robustes que ajudessin a recuperar la qualitat dels aqüífers i per obtenir unes produccions òptimes i de qualitat.

El mapa de la Xarxa de plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, el trobareu a l'Oficina de Fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes, amb més informació i xifres.

El mapa de la Xarxa de plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, el trobareu a l'Oficina de Fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes, amb més informació i xifres.

Els Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya van néixer amb la finalitat d’oferir al sector, sobre unes sòlides bases experimentals, unes recomanacions d’adobatge robustes que contribuïssin a recuperar la qualitat dels aqüífers a la vegada que els agricultors poguessin obtenir unes produccions òptimes i de qualitat. Amb el temps, l’assessorament dut a terme gràcies als resultats obtinguts en els assaigs realitzats en parcel·les experimentals, ha permès l’adopció d’un model més sostenible de les dejeccions ramaderes i de la fertilització.

Els assajos en parcel·les experimentals són la clau per a adquirir coneixements i generar informació útil per a diferents cultius i en diferents zones. Els resultats obtinguts permeten observar quina és la dosi i el moment més apropiat per a aplicar cada tipus de fertilitzant, i quina és la necessitat de complementar-la amb adob mineral.

A l’Oficina de Fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes trobareu tota la informació sobre la Xarxa de plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya (PMFAC), incloent el mapa de la seva distribució i les xifres més destacades, així com els fulls informatius de cada pla i els resultats dels camps d’assaig.

L’aniversari dels “15 anys de plans per a la millora de la fertilització” se celebrarà en una jornada tècnica el proper dia 13 de gener, a les 11:00 hores, a la seu de la Fundació Mas Badia, a la Tallada d’Empordà.