ALIMENTACIÓ | 31/01/2017  Llonganissa de Vic

La producció de la IGP Llonganissa de Vic augmenta un 26%

La IGP Llonganissa de Vic ha incrementat la seva producció anual en un 26%, amb un volum total de fabricació de 212.431 kg, mentre que al 2015 les peces elaborades van sumar 167.967 kg.

L’any passat, el consum total d'etiquetes de Llonganissa de Vic va augmentar un 14%, passant de les 685.619 unitats comercialitzades el 2015 a les 782.338 unitats.

Del total del producte comercialitzat per les vuit empreses que formen part de la IGP, cal destacar l'augment del producte destinat a la venda al tall, amb una pujada del 58% i 51.547 peces al 2016. La producció dels altres formats de producte ha estat de 439.023 unitats comercialitzades per a les peces de lliure servei, amb un augment del 25% i 291.768 unitats per als llescats, que han baixat un lleu 3,6%.

Aquest augment general del consum d'etiquetes de la Llonganissa de Vic en els últims anys és fruit de la seva adaptació als nous formats reclamats pels consumidors i a la bona acceptació del producte, considerat de qualitat gràcies les analítiques i auditories periòdiques que se li fan, perquè compleixi amb tots els requisits que implica pertànyer a la IGP, i de les anàlisis sensorials del producte amb degustadors de tot el territori espanyol, per millorar així les seves condicions organolèptiques.

També han contribuït a aquestes bones dades les accions de promoció que estan duent a terme, com ha estat la seva exitosa participació en la passada edició de la Fira Alimentaria. El mes de gener, del 21 al 25, va participar a Lió a la fira Sirha, un dels esdeveniments per a proveïdors de restaurants, hotels i càtering més importants d'Europa, i a finals de febrer ha col·laborat en la festa de la IX edició dels Premis Gaudí de cinema.
 

Informació relacionada