AGROALIMENTACIÓ | 06/02/2017  RuralCat

VIII Congrés Virtual Iberoamericà sobre Gestió de Qualitat en Laboratoris

Entre els mesos de febrer i abril tindrà lloc el Congrés Virtual Iberoamericà sobre Gestió de Qualitat en Laboratoris. També conegut com a Iberolab, està dirigit a tots els professionals relacionats amb els sistemes de gestió de la qualitat i la Norma ISO / IEC 17025: 2005, pertanyents a sectors com ara l'agricultura, l'alimentació, la seguretat alimentària o la sanitat animal.

La indústria agroalimentària és un dels principals sectors industrials de Catalunya, per la qual cosa es posa en evidència la importància de disposar de laboratoris dotats tècnicament i amb personal degudament qualificat per fer front als reptes actuals i de futur en relació al control i vigilància del frau, l’autenticitat, la integritat i la seguretat dels aliments. La seva funció és clau per a l’èxit del sector agroalimentari.

És per això que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) col·labora a través del Laboratori Agroalimentari de Cabrils en aquest congrés, juntament amb d’altres administracions com el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient d'Espanya, l’Agència de Gestió Agrària i Pesquera d'Andalusia, l’Institut Tecnològic Agrari de la Junta de Castella i Lleó, l’Institut Nacional de Tecnologia Agropecuària (INTA) d'Argentina o l’Institut Nacional d'Investigacions Forestals, Agrícoles i Ramaderes (INIFAP) de Mèxic.

Iberolab es porta organitzant des de l'any 2001 i es desenvolupa de manera virtual a través de la pàgina web www.iberolab.org. La seva consolidació i continuïtat permeten l’intercanvi d’experiències entre els diferents països i sectors i contribueix a fomentar la implantació de sistemes de qualitat i a impulsar la millora continua en el àmbit de la qualitat dels laboratoris.
 

Informació relacionada