VINYA | 10/02/2017  DARP

S'inicia el termini de presentació de sol·licituds d'autoritzacions per a noves plantacions de vinya

Les sol·licituds es podran presentar fins al 15 de març. El Departament d'Agricultura dóna suport a l'estratègia de prestigiar el cava del Consell Regulador de la DO i lamenta que el Ministeri no hagi acceptat la limitació de creixement proposada per la DO

El passat 1 de febrer es va obrir el termini de presentació de sol·licituds d’autoritzacions de noves plantacions de vinya, que es podran presentar fins al 15 de març i seran resoltes abans de l’1 d’agost. Enguany es farà el segon repartiment des de l’entrada en vigor del règim d’autoritzacions en el marc de la Unió Europea.

Segons la resolució emesa des del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, la convocatòria d’enguany fixa un total de 4.989 hectàrees de nova plantació (el 0,52% de la superfície plantada de vinya a finals de la campanya passada), que es repartiran en el conjunt de l’Estat, una superfície lleugerament superior a la que es va concedir en la convocatòria anterior, la qual va ser de 4.173 hectàrees.

 

Suport a la limitació del creixement de la DO Cava

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) dóna suport a la petició de limitar les noves plantacions al Consell Regulador del Cava, per evitar desequilibris productius que poguessin conduir a una crisi en aquest sector de cara al futur i per prestigiar el producte en els mercats internacionals, i lamenta que el Ministeri no hagi creat els mecanismes per poder acceptar aquesta limitació enguany.

Per això, el departament està treballant per fer possible que les DO puguin adequar el creixement de les superfícies vitícoles a les seves necessitats, determinades pel risc d’oferta excessiva en el mercat o una devaluació significativa del producte, sens que perjudiquin a les altres DO amb les que coexisteixen.