FORMACIÓ | 14/02/2017  DARP

Un vi de l'EA de Gandesa serà l'oficial en els actes protocol·laris del seu municipi

'L'Autèntic' és, des d'aquest mes de febrer, el vi oficial que representa l'Ajuntament de Gandesa en els actes protocol·laris. Es tracta d'un vi elaborat amb garnatxa blanca, la varietat més emblemàtica de la ciutat i de la Terra Alta, procedent de vinyes velles, de més de noranta anys, de la finca de l'Escola Agrària de Gandesa.

Font: DARP

Font: DARP

L'Ajuntament utilitzarà el vi per a regalar a les visites institucionals que rebi al llarg de l'any i també el servirà en els actes protocol·laris i institucionals que organitzi. L'alcalde, Carles Luz, ha explicat que és "un projecte senzill però que ha tardat tot un any a materialitzar-se. És una d'aquelles coses que marquen la diferència i que indiquen que tenim les coses clares, que tenim una terra que vol tirar endavant".

El vi, de la collita de 2016 i que pròximament rebrà el segell de la denominació d'origen Terra Alta, ha sigut elaborat pels alumnes i els professors de l'Escola Agrària de Gandesa, un centre amb 43 anys d'història, que ha format bona part dels professionals vitivinícoles que operen a la contrada i a les comarques veïnes elaborant vi i oli, i aquest és el principal fet diferencial del producte.

D'altra banda, els aspectes formals que acompanyen el nou vi del consistori gandesà també han sigut tractats amb especial cura. L'etiqueta, obra de la jove dissenyadora gandesana Laia Domènech, està inspirada en la muntanya de Puig Cavaller, un dels símbols més emblemàtics de la ciutat. A més de la llegenda "Ajuntament de Gandesa", l'etiqueta inclou un fragment del poema de Joaquim Rabassa (88 anys) dedicat a aquest turó gandesà: "Ets el símbol de Gandesa / la talaia d'un castell / ets el coll ferm i bonic / així ets tu, Puig Cavaller”.

L’acte de presentació, que va tenir lloc al Casal de Joventut de Gandesa, va ser a càrrec de Carles Luz, alcalde de Gandesa, Antoni Cutrona, director de l’Escola Agrària de Gandesa, i Laia Domènech, encarregada del disseny de l’etiqueta.