SANITAT VEGETAL | 24/02/2017  RuralCat

Butlletins d'informació fitosanitària per al mes de març

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Fulles de ceba afectades per Peronospora destructor, des de la infecció inicial fins a l'assecat del teixit. Font: DARP

Fulles de ceba afectades per Peronospora destructor, des de la infecció inicial fins a l'assecat del teixit. Font: DARP

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

  • Cultius llenyosos.Aquest mes destaca: fruita dolça (pomera, perera, fruiters de pinyol), fruita seca (avellaner, ametller i noguer), cítrics i vinya.
  • Cultius hortícoles. Aquest mes destaca: carxofa, ceba, porro, calçot, enciam, tomàquet i maduixa.
  • Cultius d’espais verds. Aquest mes destaca: pi, castanyer, evònim, om, palmera, pollancre, xiprer.
  • Cultius extensius. Aquest mes destaca: arròs, blat, tritical, civada sègol, ordi, panís, colza, pèsol farratger, alfals.
     

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp. Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu contactar amb els telèfons i correus que hi ha al final de cada butlletí o consultar l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims a portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’ avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Facebook (@ComunitatRuralCat/) i Twiter (@ruralcat).