AJUTS | 03/03/2017  RuralCat

Ajuts als plans de reestructuració i reconversió de la vinya 2017-2018

Les noves bases reguladores dels ajuts introdueixen l'opció de tramitació telemàtica de sol·licituds d'aprovació de plans i d'ajuts. El període de sol·licitud finalitza el proper 17 de març.

Vinyes. Font: DARP

Vinyes. Font: DARP

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts als plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya per al període 2017-2018, el període de sol·licitud dels quals finalitza el proper 17 de març. Les noves bases reguladores dels ajuts introdueixen l’opció de tramitació telemàtica de sol·licituds d'aprovació de plans i de les sol·licituds d'ajuts.

Les mesures de reestructuració i reconversió de la vinya tenen com a finalitat augmentar la competitivitat de les produccions vitivinícoles i afavorir la modernització de les explotacions, així com l’adequació varietal a les noves tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector vitivinícola.

El règim comunitari que regula el sector vitivinícola, establert per normativa, té com a objectiu aconseguir l’equilibri entre l’oferta i la demanda de la producció vitícola i mantenir el nivell de rendes dels viticultors. Per a aconseguir –ho, cal augmentar la competitivitat dels productors, consolidar el prestigi assolit pels vins comunitaris com uns dels millors del món, mantenir les tradicions, respectar el medi ambient, i potenciar el teixit social de les zones vitícoles.

Aquests ajuts formen part del primer pilar de la Política Agrària Comuna (PAC) i estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA).

Finalment, val a dir també que en l'elaboració d'aquesta convocatòria d’ajuts s'ha consultat les entitats representatives del sector vitícola de Catalunya, a través de la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi.