AGROALIMENTACIÓ | 07/04/2017  RuralCat/Prodeca

El II Meat Business Forum atraurà compradors de 44 països

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i les associacions empresarials Anafric, Asoprovac, Assocat, Fac, Fecic i Porcat organitzen el II Meat Business Forum, que tindrà lloc els propers dies 3 i 4 de maig al recinte del Caixa Forum de Barcelona.

El Meat Business Forum, que té com a objectiu consolidar a Barcelona un esdeveniment de negocis que posi en contacte les empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats tercers, és una ronda de negocis amb la participació de productors exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen, en conjunt, un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i importadors i distribuïdors de països tercers.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, la Subdirecció General de Ramaderia i la Subdirecció General d'Indústries i Qualitat Agroalimentària, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials Anafric, Asoprovac Catalunya, Assocat, Fac, Fecic i Porcat, formen el comitè organitzador d'aquest esdeveniment, que compta amb el patrocini de CaixaBank i AlfilLogistics.

En les entrevistes B2B amb les empreses catalanes del sector, prenen part més de 140 compradors convidats dels següents mercats:

  • Àfrica: Algèria, República Democràtica de Congo, Costa d'Ivori, Líbia, Marroc, Tunísia, Sudàfrica.
  • Amèrica del Nord: Canadà, Cuba.
  • Amèrica Central i del Sud: Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Curaçao, Equador, Panamà, Perú, Xile.
  • Europa Central i Oriental: Suïssa, Bòsnia, Sèrbia.
  • Pròxim Orient: Aràbia Saudita, Bahrain, Egipte, Iran, Jordània, Líban, Unió d'Emirats Àrabs.
  • Sud-est asiàtic i Àsia oriental: Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Taiwan, Vietnam, Xina.

 

Catalunya, gran exportadora de carn

 

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de prop de 8.000 milions d'euros. Representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 21% en nombre d'empreses.

És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat.

Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. A més, destaca per posicionar en els mercats internacionals ous incubables d'aviram.

Catalunya és també un gran exportador de carn. Pràcticament el 36% de la carn que s'hi produeix es comercialitza en mercats exteriors, el que representa, en valor, més de 2.400 milions d'euros, i una taxa de cobertura de més del 600%.

Alhora, Catalunya és un territori amb una arrelada tradició en l'elaboració d'embotits de gran qualitat i molta varietat.

 

Informació relacionada