FERTILITZACIÓ | 18/04/2017  RuralCat

Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a Terres de ponent

L'Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a Terres de ponent, dedicat al potassi en els cultius de cereals d'hivern i panís.

Detall del full informatiu

Detall del full informatiu

En el cas del cereal d’hivern i del panís, el potassi (K) presenta les seves màximes necessitats en estadis avançats del cicle del cultiu. Tot i això, tradicionalment el K s’aplica en presembra degut a la seva estabilitat dins del sòl. També es pot aplicar durant la sembra i, fins i tot, en el moment de cobertora (en funció dels nivells al sòl i del cultiu).

En sòls amb major risc de pèrdua de K en profunditat s’aconsella aplicar aquest nutrient anualment i en quantitats ajustades a les necessitats del cultiu d’aquell any. En casos extrems, una bona pràctica és fraccionar les aplicacions en diverses aportacions durant l’any.

Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a Terres de ponent  ens informa sobre l’absorció del potassi, el contingut i les formes del potassi al sòl, els efectes del potassi sobre el cultiu i què passa amb el potassi quan s’aplica productes orgànics.

Recorda que pots descarregar aquest i tots els fulls informatius del Pla per a la millora de la fertilització agrària de la teva zona al web de de l’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes.