RAMADERIA | 19/04/2017  RuralCat

El segon Livestock Forum Networking Day se centrarà en la ramaderia de precisió

La segona edició de Livestock Fòrum Networking Day, que tindrà lloc el dia 27 d'abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, abordarà en profunditat l'impacte de la implementació de les noves tecnologies en el control i gestió de les explotacions ramaderes, l'anomenada ramaderia de precisió, i les mesures a prendre per incrementar el grau de benestar dels animals de granja.

El segon Livestock Fòrum Networking Day, organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, comptarà amb la participació de prestigiosos experts nacionals i internacionals.

El comitè científic ha determinat les temàtiques que s'abordaran a la jornada: Ramaderia de Precisió i Benestar, que, segons Manel Rubio, el director de la jornada, "són dues qüestions de plena actualitat per al sector per la gran influència que tenen en el èxit o no d'una explotació ramadera".

En aquest sentit, l'aplicació de les noves tecnologies en el maneig i gestió particularitzada de cada un dels animals que viuen a la granja, que ha donat lloc a l'anomenada ramaderia de precisió, es revela fonamental per garantir una producció de qualitat. La modernització de les granges, amb la implementació de sensors, micròfons i càmeres, permet dur a terme un control més exhaustiu dels animals i del seu estat, el que contribueix a la millora en la presa de decisions del propietari en qüestions com, per exemple, la producció, l'alimentació, la despesa energètica o la salut.

Una altra de les qüestions que centren l'interès és el del benestar dels animals en les explotacions, relacionat directament amb la ramaderia de precisió i amb l'eficiència en la gestió de les explotacions, ja que uns animals sans i en bon estat asseguren una producció de major qualitat.

Així, experts com el belga Tomas Norton, professor de la Universitat de Lovaina i especialista en ramaderia de precisió; el canadenc Dan Weary, professor de la Universitat de British Columbia i un referent en benestar animal o l'espanyol Carlos Piñeiro, veterinari i especialista en big data són alguns dels ponents que ja han confirmat la seva assistència.

Aquesta jornada avança algunes de les temàtiques que s'abordaran més àmpliament l'any 2018, en què Livestock Fòrum es convertirà en un esdeveniment firal que comptarà amb una zona expositiva i comercial, amb la participació de les empreses líders que exhibiran els seus productes i serveis; un congrés, dedicat a l'anàlisi en profunditat de la sanitat animal; i una zona d'Innovació.

Segons les últimes dades de l'Associació Empresarial Espanyola de la Indústria de Sanitat i Nutrició Animal (Veterindustria), la indústria espanyola de sanitat i nutrició animal va créixer en 2015 fins als 1.299 milions d'euros de facturació, dels quals 432 milions d'euros van correspondre a exportacions.
 

Informació relacionada